Най-големият символ на Швейцария е сиренето, което е високо почитана

...
Най-големият символ на Швейцария е сиренето, което е високо почитана
Коментари Харесай

Любопитни факти за швейцарското сирене

Най-големият знак на Швейцария е сиренето, което е високо почитана стока.

Според данни на промишлеността, през 2018 година в Швейцария са изядени към 186 756 тона сирене, което е малко над 22 кг на човек и е с 560 грама повече от миналата година. foodpanda подбра любопитни обстоятелства за вкусния деликатес.

- Има повече от 450 сорта швейцарско сирене, а съвсем половината от млякото, създадено в Швейцария, се трансформира в сирене.

- Най-високопроизводителното многообразие от швейцарско сирене е Le Gruyère.

- Швейцарите надалеч избират домашно приготвени сирена, само че 31% от сиренето, употребявано в страната през 2018 година, е било импортирано.

- Около една трета от швейцарското сирене се изнася.

- Германия е най-големият производител на швейцарско сирене, като получава малко под половината от износа на сирене от Швейцария.

- През последните 10 години все по-популярни станаха бразилските и меките и полумеки сирена, до момента в който продажбите на твърди сирена леко понижиха.

- Някои твърди швейцарски сирена, в това число Le Gruyère и Emmentaler, не съдържат лактоза, защото се разграждат в индустриалния развой.

- Дупките в Ементалър са направени от бактерии, които трансформират лактозата във въглероден диоксид и основават въздушни джобове.

- Твърдите сирена, в това число Le Gruyère и Emmentaler, са подготвени за консумация след интервал на зреене най-малко четири месеца, като реализират цялостна зрялост след 7 до 12 месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР