Най-големият самолет в света предстои да бъде официално представен. И

...
Най-големият самолет в света предстои да бъде официално представен. И
Коментари Харесай

Най-големият самолет с два корпуса и ширина колкото футболно игрище идва през 2019-а

Най-големият аероплан в света следва да бъде публично показан. И той е толкоз голям, че има не един, а два съединени фюзелажа.

Той носи името Stratolaunch и е планиран, с цел да извежда ракети в Космоса в познатата като ниска околоземна орбита, които се движат на височина сред 320 и 2000 километра над Земята. В тази орбита, да вземем за пример, се намират спътници, както и Международната галактическа станция (МКС).

След като планът беше разгласен през юни 2017 година, летателната машина е претърпяла редицатестове. Първият й полет би трябвало да се състои през идната година.

 Снимка 342687
Източник:

Вече обаче е ясно тъкмо по какъв начин ще наподобява тя. В понеделник от компанията Stratolaunch Systems, която работи по плана, пуснаха видео, показващо по какъв начин самолетът се движи по писта със скорост от 74 километра в час.

Размахът на крилата на летателната машина е 385 фута или над 117 метра, което ги прави по-широки от футболно игрище. Дължината й е близо 73 метра, а височината й е 15 метра. Машината е задвижвана от шест мотора.

 Снимка 342689
Източник:

Компанията Stratolaunch Systems е основана от Пол Алън, който е измежду създателите на софтуерния колос Microsoft. По неговите думи задачата на компанията е да " обезпечи комфортен и благонадежден достъп до ниската орбита на Земята ".

Идеята на Алън е да оферират по-евтина такава опция спрямо актуалните други възможности за изстрелване на ракети в ниската околоземна орбита. Технологията ще бъде потребна за компании, които желаят да изстрелват свои спътници в Космоса.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР