Най-големият руски мобилен оператор МТС и китайският производител на телекомуникационна

...
Най-големият руски мобилен оператор МТС и китайският производител на телекомуникационна
Коментари Харесай

МТС и Huawei подписаха договор за развитието на 5G в Русия

Най-големият съветски мобилен оператор МТС и китайският производител на телекомуникационна инсталация Huawei подписаха контракт за взаимно развиване на 5G технологиите в Русия. Пилотните мобилни мрежи от пето потомство ще бъдат построени още тази година , а работата върху тях ще продължи и през 2020 година.

Тържествената гала по подписването на контракта се състоя в Кремъл. Тя бе от най-високо държавно равнище и на нея участваха президентът на РФ Владимир Путин и ръководителят на Китайската Народна република Си Цзинпин. Церемонията се състоя малко преди началото на Петербургския интернационален стопански конгрес.

В формалното известие за медиите се споделя, че в границите на това съглашение двете компании са създали обстоен проект за деяние през интервала от 2019-2020 години. Предвижда се внедряване на 5G технологиите и на IoT концепцията в в този момент настоящата инфраструктура на МТС, надграждане опциите на в този момент работещите LTE мобилни оператори до равнището 5G-ready (готови за внедряване на 5G), построяването на тестови зони и пилотни 5G мрежи с разнообразни сюжети на потребление, в това число и в огромни инфраструктурни обекти.

„Самият факт, че на церемонията по подписването участват президентът на Русия и ръководителят на КНР още един път потвърждава, какъв брой е значимо за Русия и Китай партньорството в софтуерните сфери. Huawei има голям опит в построяването и развиването на 5G мрежите, като оглавява конкуренцията в тази област. Huawei има над 16 000 патента в 5G региона. Надяваме се, че с нашите взаимни с МТС старания, в Русия ще стартира 5G ерата“ – сподели генералният шеф на Huawei за Европа Ейдън У.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР