Най-големият прозиводител на смартфони в света обяви своя първи модел

...
Най-големият прозиводител на смартфони в света обяви своя първи модел
Коментари Харесай

5G смартфоните са факт, но 5G мрежата има да извърви дълъг път

Най-големият прозиводител на смарт телефони в света разгласи своя първи модел с достъп до мобилен интернет от ново поколене 5G.

През предходната седмица Samsung разгласи първия си 5G смарт телефон - Galaxy S10 5G.

Устройството ще е налично на пазара през тази година, като не се загатва точна дата, като се изключи че това може да се случи през лятото на актуалната година.

Въпреки че от Samsung са подготвени със своя 5G модел, самата мрежа от пето потомство още не действа в мащаб на никое място по света.

„ 5G телефон е стратегически значим за Samsung, изключително на пазарите, на които първо се пуска 5G, като Съединени американски щати, Южна Корея и Китай ”, споделя Вен Ууд, от компанията за изследвания CCS, представен от CNN.

По този метод Samsung излиза с едни гърди пред главните си съперници от Apple, защото щатската компания не се чака да извади 5G смарт телефон преди края на 2020 година, прибавя анализаторът.

5G е технология, която още не може да се откри всеобщо. В Съединени американски щати и Европа, има изключения, които обаче по-скоро съставляват закрепени точки, които са предопределени за съответни консуматори или организации.

Масовата транзиция от 4G към 5G да се случи след 2020 година Това не е елементарна работа, защото върви със съществени вложения от страна на телекомите по света.

„ Сигналът, нужен за 5G, не отива толкоз надалеч, колкото при 4G и 3G, като на операторите ще е належащо време с цел да изграждят задоволително гъста инфраструктура ”, споделя Бен Сантън от компанията за изследвания Canalys.

Според специалисти, новото устройство на Samsung има значимо значение за еволюцията на 5G, защото ще даде опция за провеждането на проби на услугата. Освен това ще бъде насочна точка за бъдещи устройства, основани на технологията от ново потомство.

Потенциалът на 5G се счита за повратна точка в мобилната технология, съгласно доставчиците на услуги и производителите на устройства. „ 5G дава обещание усъвършенствана интернет връзка и услуги, които ще показват на потребителите нови неповторими и новаторски способи за взаимоотношение с техните устройства ”, споделя Даниел МакКуйн от  ABI Research.

По думите му това ще даде насочна точка за еволюция, като смарт телефоните ще се развият в витално значима част от метода, по които ще се употребяват услугите в бъдеще.

Ниското закъснение във връзката може да разреши самостоятелните коли да обработват информация по-бързо, което ще им разреши да вземат решения по-прецизно и дейно. Концепцията за умни градове вижда бъдещето в 5G технологията.

Индустрии, като опазването на здравето, също могат да се употребяват от бързата и ефикасна съгласуваност, когато става дума за телемедицина или роботизирани интервенции.

Засега обаче 5G е иновация, която не е тествана на необятно поле, а достъпът до нея е лимитиран. Съществуват и рецензии, че технологията може да се окаже нездравословна за човешкото здраве.

По-бързият транспорт на данни е обещаващ, само че лимираната наличност на мрежи ще попречва моменталния принос към преживяванията на потребителите, счита Герит Шнееман, основен откривател в IHS Markit.

По думите му, доставчиците в Азия са водещи по-отношение на скоростта, с която потребителите ще получат достъп до новата технологоя. Европа също е с едни гърди пред Северна Америка.

На фона на това, че 5G към момента се третира като технология на близкото бъдеще, новият смарт телефон на Samsung демонстрира, че компанията желае да бъде водач на това поле.

 

profit.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР