Най-големият процес в историята на Белгия започва днес.Пред съда в

...
Най-големият процес в историята на Белгия започва днес.Пред съда в
Коментари Харесай

Тръгва най-големият процес в историята на Белгия

Най-големият развой в историята на Белгия стартира през днешния ден.

Пред съда в Брюксел ще бъдат изправени 9 обвинени за атентатите на 22 март 2016 година Тогава бяха взривени две бомби на интернационалното летище „ Завентем “ и на метростанция „ Маалбеек “ в белгийската столица. При терористичните офанзиви починаха общо 32-ма души, а над 300 бяха ранени.

Атентатите са дело на „ Ислямска страна “ (ИД).

Процесът ще стартира с избора на правосъдни заседатели. Той ще се организира в някогашната централа на НАТО в Брюксел, намираща се против актуалната.

Сред обвинените е Салах Абдеслам, който към този момент получи доживотна присъда без право на подмяна във Франция. Той бе наказан като уредник на атентатите на 13 ноември 2015 година в Париж и предградието Сен-Дени, лишили живота на 130 души.

На подсъдимата пейка е и Мохамед Абрини – другар на Абдеслам от детинство-

Десетият обвинен за брюкселските атентати - Усама Атар, който е управлявал клетката в белгийската столица, ще бъде съден задочно. Предполага се, че той е умрял в Сирия.

Шестима от обвинените към този момент са наказани в Париж.

По данни на федералната прокуратура в Белгия над 1000 души са се конституирали като цивилен ищци и ще упорстват за обезщетение. Очаква се процесът да продължи до юни.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР