Най-големият производител на яйца в Швеция, който е имал близо

...
Най-големият производител на яйца в Швеция, който е имал близо
Коментари Харесай

Най-големият производител на яйца в Швеция ще унищожи всичките си пилета след повтарящи се епидемии от салмонела

Най-големият производител на яйца в Швеция, който е имал близо 1,2 милиона пилета или 20% от всички кокошки носачки в страната преди зараза от салмонела, е подредено да ги евтаназира всички, тъй че оборудването да може да бъде изцяло почистено

От Асошиейтед прес, 8 ноември 2023 година, 6:43 ч.

СТОКХОЛМ -- Най-големият производител на яйца в Швеция, който имаше близо 1,2 милиона пилета или 20% от всички кокошки носачки в страната преди зараза от салмонела, получи разпореждане да евтаназира всички тях, с цел да може оборудването да бъде изцяло почистено.

Шведският съвет по земеделие се отхвърли от опитите да почисти кокошарниците в CA Cedergren, където имаше повтарящи се огнища на салмонела през миналата година, сподели главният шведски селскостопански новинарски бюлетин ATL Сряда.

Шведските управляващи се пробваха да почистят инфектираните кокошарници в компанията в Южна Швеция. „ Не беше сполучливо и в този момент, когато имаме повторна зараза, трябваше да създадем нещо друго “, сподели Катарина Гилен, началник на контрола на инфекциите на борда, пред ATL.

Не беше ясно какъв брой пилета ще бъдат убити. Няма неотложен коментар от CA Cedergren.

През юли Швеция изпита къс дефицит на яйца вследствие на зараза от салмонела през декември 2022 година, която засегна компанията, ATL сподели. През април всички доставки от CA Cedergren бяха спрени, откакто в помещението за пакетиране на фермата бяха открити бактерии салмонела. През август 340 000 пилета трябваше да бъдат умъртвени във фермата, откакто беше открита зараза със салмонела в два кокошарника.

Мари Льонеског Хогстадиус, представител на браншовата организация Swedish Яйца, сподели пред шведската осведомителна организация TT, че елементарните консуматори няма да бъдат наранени от умъртвяването. Вместо това яйцата от CA Cedergren са отишли ​​в хранително-вкусовата индустрия, където са били нагрявани, с цел да убият всяка салмонела, и са били употребявани, наред с други неща, в подготвени ястия и яйца на прахуляк.

Симптомите на зараза със салмонела включват висока температура, диария, повръщане и дехидратация. Повечето здрави хора се възвръщат в границите на една седмица без лекуване.

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР