Най-големият производител на тухли в света - австрийската Wienerberger, се

...
Най-големият производител на тухли в света - австрийската Wienerberger, се
Коментари Харесай

Най-големият производител на тухли се отказа от сделка за 35 милиона евро в Румъния

Най-големият производител на тухли в света - австрийската Wienerberger, се отхвърли от придобиването на румънската компания Brikston, разрастваща активност в същия сегмент.

Компанията съобщи в публично известие, че се отхвърля от договорката за 35 милиона евро, като възнамерява агресия като влага във към този момент съществуващи индустриални обекти. Срещу тази сума австрийският производител трябваше да купи завода на Brikston в град Яш.

" Дружеството се отхвърля от проекта си да придобие Brikston и отдръпва заявката си, подадено до румънските антимонополни органи ", показват от Wienerberger в позицията си.

" Нашата цел е за засилим индустриалните си платформи и да ускорим растежа си. Ние сме добре позиционирани в Румъния и виждаме благоприятни условия за напредък със съществуващото ни портфолио там. Следователно ние ще се фокусираме върху разширението на нашата конструкция посредством планове за органично развиване ", декларира основният изпълнителен шеф на австрийското сдружение Хаймо Шойх.

" Не изключвам обаче бъдеща опция за разширение на локалния ни бизнес ", добавя още той.

Wienerberger участва на пазара в Румъния от 1998 година, като е един от най-големите производители на строителни материали в страната. Компанията има шест индустриални бази, където работят към 470 души. През 2017 година Wienerberger Romania генерира доходи от над 76 милиона евро.

 Австрийската Wienerberger купува цех за тухли в Румъния
Най-големият производител на тухли в света влага €35 милиона в румънски цех

Компанията ще затвърди лидерската си позиция на локалния пазар
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР