Най-големият производител на мотоциклети в света – Honda, обнови основно

...
Най-големият производител на мотоциклети в света – Honda, обнови основно
Коментари Харесай

Пет премиери от Honda на MOTO EXPO 2023

Най-големият производител на мотоциклети в света – Honda, обнови главно гамата си за 2023 година. За всички модели бяха въведени нови цветове и редица усъвършенствания, бяха пуснати и нови машини. Някои от тях са възкресени имена от славното минало на марката.

Пет ще бъдат министър председателите на двата щанда на Бултрако АД - оторизиран представител на Honda в страната на започващото от 21 април в зала „ Арена София “ в столицата на MOTO EXPO 2023. Четири от тях имаха международни министър председатели по време ревюто EICMA в Милано през ноември 2022 година

Двата щанда на Бултрако АД ще бъдат с обща повърхност 295 кв.м. На единият от 195 кв. м ще са мотоциклетите и скутерите на Honda. Те са с размер от 100 до 1800 куб. и има представители на всички категории машини. Самият факт, че през предходната година у нас са продадени 222 броя скутери и мотоциклети Honda е задоволително индикативен.

На другия щанд с повърхност от 100 кв. м ще бъдат изложени всички нужни аксесоари за мотоциклетиста. Ще има якета Alpinestars, както ботуши, ръкавици и панталони. Освен това ще бъдат изложени каски Kabuto и от други марки. Ще има и богат избор на гуми – мотоциклетни и автомобилни от марките Bridgestone, на които Бултрако е формален вносител, Firestone, Dunlop, Goodyear, Fulda и Debica. Освен това, Булграко АД като формален представител на компанията Oxford, ще предложи всичко належащо за мотоциклета и моториста.

Ето и детайлности за петте министър председатели на Honda на MOTO EXPO 2023:
ST 125 Dax
След 41-годишно неявяване именитият Dax заема своето почетно място при дребните и занимателни минибайкове на марката – Monkey и Grom. Автентичен, здрав и основан да носи наслаждение и да провокира благосклонност, той е с рамка от пресована стомана, 31-милиметрови USD вилки, 12-инчови колела и 2-клапанен мотор SOHC с въздушно изстудяване. Дизайнът на неповторимия Dax от предишното е изцяло съхранен, само че към този момент е допълнен от модерни технологии като LED светлини и стилен отрицателен LCD екран.
Най-скорошната версия на „ дакела “ присъстваше единствено на японския пазар в интервала от 1995 година до 2003 година
През 1967 година новият тогава Monkey Z50M превзема сърцата на американските и европейските купувачи, търсещи мотоциклет за свободното време, който се харесва еднообразно на дребни и огромни и умерено може да бъде претрупан в автомобил. Две години по-късно в Съединени американски щати търсят малко по-голям байк, само че носещ същото обръщение като „ маймунката “. Японските инженери даже отскачат до Съединени американски щати, с цел да схванат по-добре локалната клиентела. Вдъхновени от рамата на известния тогава в Япония CS90, създават дакелоподобния Dax. Той е малко по-нисък и продължен от Monkey. Това разрешава на възрастните освен да се настанят по-удобно на седалката му, само че и да вземат сателит със себе си. Резервоарът за гориво е поместен в T-образната рамка и по този начин се получава този обикновен, само че останал и до през днешния ден емблематичен дизайн.
Днешният Dax е със 124-кубиков мотор с макс. мощ 9,4 к.с. С литър гориво изминава 66,7 км.

SH Mode 125
Дори един скутер да е суперзвезда, постоянно може да получи още по-ярък и видим искра. Така SH Mode 125 се снабди с нови LED фарове, Smart Architecture Frame (eSAF) от последващо потомство и усъвършенстван мотор Smart Power Plus (eSP +) с четири клапана, водно охлаждан SOHC. Новите джанти са оборудвани с горивоспестяващи гуми. Скутерът разполага и с жабка с порт USB Type-A, както и с повече място за предпазване под седалката и работа със Smart Key.
Оригиналният SH50 се дебютира през 1984 година и от този момент е неразделна част от всекидневието на доста европейци. През годините фамилията SH непрестанно се развива, като продажбите му са над милион бройки.
Насоченият към по-млада публика Mode 125 влезе в фамилията SH от лятото на 2014 година, а тази година дебютира и новото му потомство. Двигателят е 125-кубиков, с макс. мощ 11,4 к.с., а междинният разход на мотопеда е 2,0 л/100 км.

CL500
Вдъхновен от Honda CL от 60-те и 70-те години на предишния век, CL500 съчетава ретро сексапил с съвременни технологии и съоръжение, с цел да се получи изцяло нов тип съвременен градски нейкид в гамата на Honda. Той е подобаващ за изява на всеки млад ездач, който желае да се открои от тълпата. Със способността си да се оправя с всекидневното пътешестване до работното място, с дълготрайно каране през уикенда или даже с лек офроуд, машината се вписва идеално в динамичния и разнороден метода на живот на притежателя си.
CL500 употребява извънредно известния и деятелен подобаващ за категория A2 елемент с размер 471 куб. см. Двигателят на Honda е редови, 2-цилиндров и създава 35 кВт мощ и 43,3 Нм въртящ миг. Уникалните характерности на горивната система и късите предавки, обезпечават внезапно и сензитивно ускоряване от място посредством 6-степенна скоростна кутия.
Хоризонталната линия на дизайна минава от забележителния кръговиден фар с четири LED лампи, назад през чисто заобления контейнер до извития нагоре шумозаглушител с неговия типичен продънен топлинен щит от неръждаема стомана. Детайли като странични подложки на резервоара, дебело подплатена седалка с релефно лого на Honda, дребни кръгли LED мигачи, високи дръжки и гумени маншети на вилката се сплотяват, с цел да основат пресен външен тип, друг от този на всяка друга машина на Honda.

CB750 Hornet
Напълно новият Hornet (от англ. – стършел) на Honda демонстрира жилото си. В мотоциклета няма да откриете и грам непотребна тежест, а водещото в класа съответствие мощ / маса се обезпечава от мотор с мощ 67,5 кВт и въртящ миг от 75 Нм. Те задвижват пакет от 190 кг. Напълно новият редови 2-цилиндров елемент с осем клапана обезпечава както успеваемост при най-ниските обороти, по този начин и оптималната приложимост при междинните. Това се комбинира с нова ултралека рама за изключителна продуктивност и незабавно ускоряване. Системата Throttle By Wire (TBW) обслужва 3 режима на каране и 3-степенен Honda Selectable Torque Control (HSTC) с интегриран Wheelie Control, плюс 3 равнища на двигателната спирачка и доставка на мощ.
Новата рама е напълно с окачване на Showa: 41 мм вилки с огромно бутало (SFF-BPTM) USD и заден амортисьор, работещ посредством Pro-Link. Двойни, радиално инсталирани 4-бутални апарати обезпечават устойчиво прекъсване. Премиум спецификацията включва 5-инчов пъстър TFT инструментален екран, с Honda Smartphone Voice Control (HSVC), напълно LED светлини, автоматизирано анулация на знака и технология за спешен стоп сигнал (ESS).

XL750 Transalp
Наследил духа на своя популярен предшественник, XL750 Transalp ще се усеща вкъщи си на всички места – в градския трафик в час пик, по дълъг туристически маршрут, както и на черен път към следващия алпийски проход. Тази всеобхватна дарба е извлечена от изцяло новия 755-кубиков редови 2-цилиндров мотор на Honda, съчетал забележителна мощ и висок въртящ миг в диапазона от ниски до междинни обороти, плюс ангажиращи темперамент и тон. Пиковата мощ от 67,5 кВт е достижима при 9500 об/мин, а оптималният въртящ миг от 75 Нм е разполагаем при 7250 об/мин. Дизайнът на Transalp е създаден в центъра за научноизследователска и развойна активност на Honda в Рим.
Електронни асистенти, функциониращи посредством електронно ръководство на дроселната клапа (Throttle By Wire), разрешават на моториста да избира сред 5 режима на каране, с цел да употребява желаната от него композиция от мощ, моторна спирачка и ръководство на въртящия миг.
Новият мотор е подложен в лека стоманена рамка, с цел да предложи елементарно и вдъхващо доверие ръководство във всяка обстановка. За гъвкаво показване на пътя и усвояване на неравности отвън пътя Transalp е оборудван с вилки Showa 43 мм SFF-CATM USD и заден амортисьор, работещ посредством Pro-Link. 21-инчово предно колело и 18-инчово задно обезпечават еластичност както на пътя, по този начин и отвън него.
Богатият лист със съоръжение на Transalp е управляван от 5-инчов TFT пъстър екран, който блестящо дава цялата значима информация и разрешава ръководство на всички системи. Свързването е налично както за устройства с Android, по този начин и за iOS посредством системата за гласово ръководство на Honda Smartphone.
Всички светлини са LED. Мигачите се изключват автоматизирано и разполагат с технология за сигнал за спешен стоп. Така предизвестяват другите участници в придвижването за ненадейно прекъсване.

Moto Expo 2023 ще чака мотоциклетистите и почитатели на двуколесния превоз. Мястото и датите са зала Арена София от 20 до 23 април, а вратите ще са отворени от 10,00 до 19,30 часа.
Вход с билети
Билети може да закупите: Онлайн с отстъпка от 5 лева до 16.04.2023

*Източник: Пресцентър Moto Expo 2023
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР