Най-големият производител на литий в Китай - Ganfeng Lithium e

...
Най-големият производител на литий в Китай - Ganfeng Lithium e
Коментари Харесай

Китайски литиев гигант е новият доставчик на Tesla

Най-големият производител на литий в Китай - Ganfeng Lithium e сключил договорка с Tesla, като през идващите 3 години ще доставя 1/5 от продукцията си на компанията на Илън Мъск.

Tesla ще разпореди на своите снабдители на акумулатори да купуват суровината от литиев хидроксид от китайската компания. Споразумението ще е в действие от 2018 до 2020 година и може да бъде удължено с 3 години, оповестяват от Ganfeng, представени от Bloomberg.

Металът е един от най-търсените в последните години, защото е главен съставен елемент за произвеждане на акумулатори за електрически коли и смарт телефони.

Производителите на електрически коли, измежду които и компанията на Мъск, се пробват да си подсигуряват доставките от литий, защото вложителите и добивните компании правят оценка капацитета за напредък в промишлеността.

Процъфтяващият пазар обаче изпита усложнения през 2018 година поради спада на цените и прогнозите на някои банки, че вълна от нови минни планове ще надмине растежа на търсенето.

 Tesla приготвя цех в Китай, който ще създава 500 000 коли годишно
Tesla приготвя цех в Китай, който ще създава 500 000 коли годишно

Компанията на Мъск желае допустимо най-бързо да се откри на китайския пазар

Обявеното обвързване на Ganfeng с Tesla, както и с производителя на акумулатори LG Chem, потвърждава качеството на продуктите му пред евентуалните вложители преди плануваното в началото обществено предложение на китайската компания в Хонконг, съобщи анализаторът Nomura Holdings Джейми Уанг.

През тази седмица Ganfeng разгласи договорка за доставки с LG Chem в интервала 2019-2025 година Капацитетът му може да нарасне до 75 000 тона карбонатен еквивалент в края на годината, което ще го трансформира във втория максимален производител на литий в света, съгласно проучване на CRU Group.

Така китайската компания към този момент взе участие в двете най-големи съглашения за доставка в бранша. " Тези покупко-продажби карат да наподобява дребен размера на целия пазар на литиев хидроксид единствено преди 2 години ", сподели Саймън Муурс, изпълнителен шеф на основаната в Лондон консултантска компания Benchmark Mineral Intelligence.

Tesla може да се нуждае от 28 000 тона литиев хидроксид годишно от края на идната година за производството на акумулатори в гигафабриката й в Невада, достигайки еквивалента на 35 гигаватчаса, съгласно прогнозите на Benchmark Mineral.

Производителят на електрически автомобили и акумулатори подписа договорка за спомагателни доставки на литий с австралийската Kidman Resources. Споразумението ще влезе в действие при започване на идващото десетилетие.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР