Най-големият производител на чипове TSMC с централен офис в Тайван

...
Най-големият производител на чипове TSMC с централен офис в Тайван
Коментари Харесай

Един от най-големите производители на процесори подкрепи Huawei

Най-големият производител на чипове TSMC с централен офис в Тайван поддържа Huawei и съобщи, че комерсиалните наказания на Съединени американски щати няма да окажат въздействие на доставките на процесори за Huawei.

Елизабет Сън, която дава отговор за връзките с обществеността на TSMC съобщи:

„През последните няколко години международната полупроводникова промишленост е построила комплицирана и взаимосвързана верига от доставки. Ако в някоя част на тази верига възникне срив, то това ще окаже въздействие на целия свят, като към този момент не се знае, какъв брой мощно ще бъде това влияние“.

Да си напомним, че на 17 май тази година американските управляващи включиха Huawei в черния лист и не разрешиха на китайския производител да употребява американски хардуер, програмен продукт и технологии.

Bloomberg също удостовери че взаимната работа с Huawei са прекратили Гугъл, както и производителите на чипове Intel, Qualcomm, Xilinx и Broadcom. Освен това, английската ARM също приключи всички настоящи контракти с Huawei и в този момент китайският производител няма право да употребява технологиите на ARM, които се употребяват в на процедура всеки смарт телефон и таблет.

По-късно управляващите на Съединени американски щати дадоха на Huawei краткотраен лиценз, отлагащ глобите за 90 дни. До 19 август Huawei ще може да купува и употребява американски съставни елементи и други артикули от Съединени американски щати, само че единствено за поддръжка на своите мрежи и мобилни устройства.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР