Най-големият производител на боб в САЩ - Kelley Bean Company

...
Най-големият производител на боб в САЩ - Kelley Bean Company
Коментари Харесай

Американска компания ще внася Голям северен боб в България

Най-големият производител на фасул в Съединени американски щати - Kelley Bean Company от щата Небраска има намерение да внася зрял боб в България. Това съобщи Грант Хинзи, "Мениджър Продажби " във компанията по време на презентация в хотел "Хилтън " в София. Компанията си търси търговски представители и дистрибутори. Вече продаваме в Турция, Испания, Франция и Англия, съобщи за ABCnews Грант Хинзи.

Kelley Bean Company създава половината от зрелия боб от сорта Great Northern Beans (Голям северен боб) в Съединени американски щати. Щатът Небраска пък е водач в земеделието и е най-големият производител на Great Northern Beans в света.

Департаментът по земеделие на щата Небраска работи върху план по промоцията на бобови култури и предходната седмица делегация посети България. Проектът е взаимен с Федералния Департамент по земеделие на САЩ/ USDA.

Делегацията включваше Държавния секретар на щата Небраска Робърт Евнен, Синтия Алън, Заместник Държавен секретар, Грант Хинзи, шеф продажби на компанията Kelley Bean Company и Ангел Величков, консултант по интернационална търговия в Депаратмента по земеделие на Небраска и на Държавния секретар на щата.

Те бяха приветствани на банкет в хотел "Хилтън " от посланика на Съединени американски щати господин Ерик Рубин. "Има доста положителни връзки сред България и щата Небраска. Телешкото месо от Небраска е познато в заведенията за хранене в България ", акцентира дипломат Рубин.

Държавният секретар на щата Небраска Робърт Евнен сподели, че е впечатлен от България и дефинира хората като топли и гостоприемни. Той изясни, че щата Небраска и България са положителни търговски сътрудници. Не пропусна да означи, че и българската компания "Хювефарма " на Кирил Домусчиев е вложител точно в Небраска, където има цех за ветеринарни лекарства. На събитието участва още някогашният американски дипломат у нас Джеймс Уорлик.
Kelley Bean Company е фамилна бизнес компания, учредена през 1927 година Кевин Кели е президент трето потомство, а Робърт Кели е ръководител на борда на шефовете. Фирмата има 230 чиновници.

САЩ създават над 1.6 млн. тона зрял боб годишно. Най-големите производители са в щатите Северна Дакота, Мичиган, Небраска, Минесота и Айдахо. Това подрежда Съединени американски щати на четвърто място в международен мащаб.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР