Най-големият производител на бира в света прогнозира 10% спад в

...
Най-големият производител на бира в света прогнозира 10% спад в
Коментари Харесай

AB InBev прогнозира 10% спад в печалбата си за началото на 2020-а

Най-големият производител на бира в света предвижда 10% спад в облагата си за първото тримесечие след по-слабия от предстоящото свършек на 2019 година, съобщи Reuters.

Базираната в Белгия компания, чака експлоадирането на ковид да се отрази на приходите. Производителят на Budweiser, Corona и Stella Artois съобщи, че вирусът е довел до забележителен спад в търсенето в Китай - както в питейните заведения, по този начин и при домашна консумация, изключително по време на китайската Нова година.

AB InBev е следващата, която предизвестява, че епидемията удря бизнеса, защото питейните заведения и заведенията за хранене се затварят. Заради епидемията приходите й в Китай са се свили с до 285 милиона $ през първите два месеца на тази година. " Нашите резултати през 2019 година не оправдаха упования ни и не сме удовлетворени от тях ", споделя компанията в изказване.

Избухването на вируса, дружно с упованията за по-слаб пазар и в Бразилия, може да докара до 10% спад на главната облага за първото тримесечие на годината, обявиха от компанията. Очаква се растеж сред 2% и 5% на главната облага през 2020 година

Печалба на Anheuser-Busch InBev за четвъртото тримесечие понижава с 5,5% до 5,34 милиарда $, което е по-лошо от пазарните упования За спад с 1,9%. Печалбата и от двата основни пазара - Съединените щати и Бразилия - отслабна, откакто AB InBev направи повече доставки на едро на фона на високите разноски за доставка на артикули и по-слабите продажби в латиноамериканската страна. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР