Най-големият проект, одобрен от Националния доверителен екофонд (НДЕФ) в последните

...
Най-големият проект, одобрен от Националния доверителен екофонд (НДЕФ) в последните
Коментари Харесай

Санират Дома на културата в Девин с над 1 млн. лв.

Най-големият план, утвърден от Националния поверителен екофонд (НДЕФ) в последните близо две години, е на Община Девин за саниране на Дома на културата, съобщи кметът на общината Красимир Даскалов. Той подписа преди дни в НДЕФ контракт за плана за понижаване на излъчванията на парникови газове чрез внедряване на ограничения за енергийна успеваемост в Дома на културата.

Одобрените по плана средства, които ще се вложат в постройката, са 1 136 325, 00 лева 800 000 лева от тях ще бъде финансиране от Националния поверителен екофонд.

Дейностите по плана ще включват топлоизолация, замяна на дограмата, ремонт на покрива и създаване на нова топлинна апаратура на метан. Сградата не е ремонтирана от десетилетия.

" Това ще даде опция Домът на културата да се употребява целогодишно, като там се организират общоградски мероприятия, театрални постановки, концерти, изяви на самодейни танцови и певчески сформира и други културни събития ", сподели Даскалов.

По плана бе извършена авансово процедура за избор на реализатор, която завоюва „ ПАРСЕК ГРУП " ЕООД, гр. София. Срокът за осъществяване на контракта е 90 календарни дни, с уговорка той да започва след сключване на контракта от кмета на общината с НДЕФ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР