Най-големият проблем в държавата, според мен, е, че няма национална

...
Най-големият проблем в държавата, според мен, е, че няма национална
Коментари Харесай

Ивайло Симеонов: Най-големите проблеми са демографията и липсата на политика за децата

Най-големият проблем в страната, съгласно мен, е, че няма национална теория, която да дава един 20 – 25-годишен небосвод, и в тази теория да има особено отношение и политика към децата, по тази причина те да бъдат доста деликатно осведомени за това какво взимат, когато някой каже, че е съвременно, тъй като във всички нощни заведения това е някакъв шлагер с този божествен газ.


Това съобщи пред БГНЕС кметът на Община Елин Пелин Ивайло Симеонов.

С него беседваме във връзка проведения на 15 септември 2023 година от Община Елин Пелин и Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни концерт на латино дуото Торино и Пашата под надпис " Училище без зависимости ", който се организира в Градския парк в 20.30 ч.

" Училище без зависимости " е нещо доста значимо. Най-големият проблем може би в последните повече от 20 или 30 година е демографията ", акцентира кметът на Община Елин Пелин. Той добави, че демографията не стига, че е негативна и със знак минус, само че има още един по-голям и тежък камшик – че макар дребното деца, които имаме, огромна част от тях са изложени на риск да попаднат в зависимости от дрога.

Ивайло Симеонов означи, че са решили в един от най-хубавите дни в годината, а точно първия образователен ден, да срещнат децата с заплахата от дрогата и че в действителност това да употребяваш сходни вещества не е съвременно, а в противен случай – изисква се мощ и би трябвало да си съвременен, когато казваш " не " на този вид зависимости. " Разбира се, това, което видяхте, е, че повече от 400 – 500 деца пристигнаха тук, с цел да се забавляват с тези неповторими създатели – Торино и Пашата. Ние считаме това нещо да го вършим от време на време, най-малко два, три пъти в годината, като надписът ще бъде, че не убива последната доза, а убива първата доза ", сподели още той.


Кметът на Община Елин Пелин разяснява и тематиката с райския газ. Според него не се приказва за това какво значи райският газ. " Преди към година и половина повдигнах въпроса и пред Районната прокуратура за това, че напълно свободно във всички нощни заведения се дава божествен газ. Но тогава отговорът беше, че надали не той е в различен лист, което безусловно за мен не кореспондира освен с истината, само че и за едно тотално неглижиране на този голям проблем, и виждаме по какъв начин децата от ден на ден и повече затъват ", добави той.

Симеонов уточни, че има не един и два случая на доста тежко болни деца, които попадат в една доста злокобна хватка на автоимунни болести, които блокират цялата нервна система, като посочи, че такива деца има и в Елин Пелин. " И аз всякога сигнализирам за това, че то не е безвредно и не е нещо, което би трябвало да омаловажаваме, а един доста сериозен, тежък камшик ", акцентира той.

Кметът добави, че хубавото е, че в Елин Пелин има доста спортни тимове и това, което с наслада следи, е, че с помощта на треньорите и на сериозната дисциплинираност, допирът до дрогата и до веществата, от които изпадат според нашите деца, са изключителна необичайност.

По време на концерта на Торино и Пашата, на който се забавляваха деца, младежи, а също и възрастни, наоколо до сцената беше сложена и кутия за дарения. Кметът Ивайло Симеонов описа повече за благотворителната самодейност: " В Елин Пелин постоянно, когато имаме, за жал, такава тежки случаи, общността доста бързо се сплотява. И аз се веселя, че всички се отзовават, все пак, че мотивът е печален и той е за един наш съгражданин – Калоян, от село Габра, който, за жал, повторно е допрян от неговата подла болест. "


Той изрази вяра, че съгражданите му, всички тези хора, които четат и гледат Агенция БГНЕС, които виждат в обществените мрежи компанията, ще оказват помощ, тъй че да може Калоян да се избави от тази заплаха, която стои пред неговото здраве.

Симеонов насочи и апел към страната:

" Най-големият проблем в страната, съгласно мен, е, че няма национална теория, която да дава един 20 – 25-годишен небосвод, и в тази теория да има особено отношение и политика към децата, по тази причина те да бъдат доста деликатно осведомени за това какво взимат, когато някой каже, че е съвременно, тъй като във всички нощни заведения това е някакъв шлагер с този божествен газ. Истината е, че в обществените мрежи доста постоянно се подават такива информации. Знаем, че в днешно време децата, когато имат потребност от информация, за жал, не се допитват до по-възрастните, не се допитват до знаещите, а влизат в интернет, където всички тези, които имат търговски интерес от продаването на техния артикул, споделят, че това е нещо безвредно, че надали освен се забавляваш, само че истината е много по-трагична и много по-плачевна. Аз съм сигурен, че в случай че страната няма чадър над този вид действия, това няма да се следи нито измежду нашите деца, нито в нощните заведения, по тази причина апелът ми е към тях – апелирам, не позволявайте и в обществените мрежи, и в интернет пространството да има лъжовна информация с това, че надали не райският газ, както и други, по-леки опиати, са безвредни и към тях не се пристрастява човек. " /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР