Най-големият пробив, който бе действително постигнат по отношение на Пакета

...
Най-големият пробив, който бе действително постигнат по отношение на Пакета
Коментари Харесай

Петър Курумбашев: Изявленията за окончателна капитулация няма да помогнат в преговорите за Пакета за мобилност

„ Най-големият пробив, който бе фактически реализиран във връзка с Пакета за подвижност, е да не се ползва Директивата за командироването на служащи във връзка с интернационалния превоз. От друга страна, същата тази инструкция ще се ползва от ден 1 за каботажа. ”
Това съобщи Петър Курумбашев, член на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, пред публицисти в Народното събрание на Република България.

„ По отношение на използването на почивката в кабината – водачите няма да могат да употребяват нито седмичната, нито понижената седмична отмора в кабината – в случай че не са паркирани на паркинги, каквито въобще не съществуват в Европа " – изредени са към 10 условия от вида на това да има кухня, маси за пикник, навеси за слънце, избран брой душове и пейки за пикник. Включително има условието всички тези неща да са издигнати по този начин, че да са съобразени с пола (gender friendly), което мисля, че е един от най-големите проблеми на интернационалните водачи ", означи иронично Курумбашев.

„ Също по този начин има условие седмичната и понижената седмична отмора да се употребява в хотел или на място, обезпечено от работодателя. И това условие не е в наша изгода. "

„ Позитивният миг е, че водачите би трябвало да се връщат или у дома, или на място, посочено от тях, което действително им дава правото на избор. Но, въпреки това, беше гласувано правилото, че транспортното средство би трябвало да се връща на всеки три седмици у дома. Очевидно камионите са носталгични към своите фамилии, освен водачите. Очевидно това е една протекционистка мярка, с която желаят да накарат нашите водачи да се връщат, тъй като ще бъде мъчно на водача да остане в Западна Европа и да каже на камиона да се прибира самичък. "

Изискването е камионът да се връща в страната членка, където е регистриран, като най-малко би трябвало или да натовари, или да разтовари в страната членка, в която е регистриран.

По отношение на каботажа: той може да се прави единствено в границите на седем дни, само че тези седем дни не могат да се вземат едновременно, а могат да се вземат на няколко пъти, само че не повече от интервал от 48 часа. И още едно утежняващо изискване – каботажът може да се прави единствено когато камионът се връща по посока на мястото, откъдето е тръгнал.

Т.е. не може един български камион да отиде и да разтовари в Германия и по-късно да направи каботаж в Холандия, тъй като Холандия не е по пътя от Германия към България ", разясни Петър Курумбашев.

По думите му друго утежняващо за нашия бизнес събитие са извънредно късите периоди за въвеждане на интелигентния тахограф – сред 2022 и 2024 година всички камиони ще бъдат оборудвани по този метод.

„ Предстои процедура в Европейския парламент, защото това решение на Комисията по превоз и туризъм (TRAN)може да бъде атакувано от над 76 членове на Европейския парламент (изискват се над една десета гласовете). И този мандат, гласуван в Комисията по превоз, може да бъде оспорван посредством гласоподаване в пленарна зала. "

Курумбашев добави: „ Искам да прикани за по-голямо успокоение при изказванията. Също по този начин е изключително хубаво да разгласяваме резултатите от обещано гласоподаване, когато самото гласоподаване е завършило. Франция има три национални произшествия - загубата при Ватерло, при гола на Емил Костадинов през 1993 година и актуалната трета загуба, която Макрон получи непосредствено от военачалник Новаков, който нанесе пагубен удар върху френското национално достолепие. Трябва да бъдем деликатни, когато отчитаме победи над Макрон, Путин и Меркел взети дружно тъй като сме обтегнати връзки сме с нашите сътрудници във връзка с Пакета за подвижност и всевъзможни изказвания за цялостна и дефинитивна капитулация не оказват помощ по никакъв метод в сходна обстановка. "



Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР