Най-големият пожар в Калифорния през тази година е изгорил над

...
Най-големият пожар в Калифорния през тази година е изгорил над
Коментари Харесай

НАСА предупреди за ужасна промяна, която ще засегне човечеството

Най-големият пожар в Калифорния през тази година е изгорил над 50 хиляди акра дървета и тревна площа. Междувременно учени от НАСА, настояват, че поради климатичните промени пожарите стават по-чести и по-трудни за преодоляване, написа Bloomberg.

Рискът от пожари в американския щат Калифорния е най-голям, където унищожената повърхност от пожари се е нараснала петорно през последните 4 десетилетия. Близо 500 хиляди жилища на стойност 268 милиарда $ са застрашени, демонстрират данни на брокерската компания Zilow.

„ Живеем във все по-топъл свят и поради климатичните промени изискванията ще подготвят за появяването на пожари “, разяснява шефът на Лабораторията по биосферни науки в галактическия център Goddard към НАСА Дъг Мортън.

Пожарът Walker, който се развихря в предпазените гори Плъмас, стартира на 4-ти септември и се трансформира в най-големия пожар за годината в Калифорния. Сателитни фотоси на НАСА демонстрират облаци от дим в Невада. Националният център за справяне с пожарите предвижда условия за огромни пожари през октомври. За над една четвърт от недвижимите парцели в Калифорния има огромен риск от изгаряне, демонстрират данни на основания в Ню Йорк Информационен институт по застраховането.

През миналата година една пета от изгорялата повърхност в Съединени американски щати. Американското държавно управление е вложило над 3.1 милиарда $ в битката с пожарите през 2018 година

„ Климатичните условия вършат растителността да бъде по-запалима. Това значи, че ще забележим повече пожари, които ще са още по-екстремни “, разяснява Мортън.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР