Най-големият печеливш за годината е Илон Мъск, който започна 2021г.

...
Най-големият печеливш за годината е Илон Мъск, който започна 2021г.
Коментари Харесай

Най-богатите са увеличили състоянието си с над 400 млрд. долара през 2021 г.

Най-големият печеливш за годината е Илон Мъск, който стартира 2021г. с чисто положение от 156 милиарда $ и я приключи с към 277 милиарда $, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg. Основателят на Tesla съобщи, че възнамерява да заплати повече от 11 милиарда $ налози.

Печалбата на Мъск от 121 милиарда $ е по-малка от 140-те милиарда $, които той завоюва през 2020 година, само че е повече от задоволителна, с цел да го направи най-богатия жив човек в света.

Най-близкият му съперник и различен милиардер - Джеф Безос, ще влезе в 2022 година с благосъстояние от 190 милиарда $. Това е единствено 4,5 милиарда $ повече от това при започване на предходната година.

57-годишният мъж, който се отдръпна от ролята си на основен изпълнителен шеф на Amazon през юли, в този момент прекарва по-голямата част от свободното си време във ваканции с приятелката си Лорън Санчес. По Коледа двойката беше снимана от папараци на яхта в Сейнт Бартс.

През 2020 година създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг усили положението си с близо 25 милиарда $. По данни на Bloomberg той е капитализирал 128 милиарда $.

Зукърбърг, който тази година промени името на холдинга на Фейсбук на Meta, имаше бурна година, през която чиновник на компанията Франсис Хоугън го упрекна, че слага " облагите пред хората ", а по-късно той си навлече гнева на хавайците, откакто добави 110 акра към противоречивото си имение от 1500 акра в Кауай.

Основателят на Майкрософт Бил Гейтс стартира новата година със положение от 139 милиарда $. Той посрещна 2021 година със 132 милиарда $. Съобщава се, че някогашната му брачна половинка Мелинда Френч Гейтс - която приключи 27-годишния си брак с Бил през август – има право на 11,4 милиарда $ от имуществото на двойката.

Въпреки че годината беше най-хубава за американските предприемачи, френският търговец на първокласни артикули Бернар Арно също означи скок на положението си до 176 милиарда $, откакто натрупа повече от 61 милиарда $. Той е единственият милиардер отвън Съединени американски щати, който през 2021 година е влезнал в топ 10 на Bloomberg във връзка с общото си благосъстояние.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР