Най-големият пакет мерки за подпомагане на икономиката в историята на

...
Най-големият пакет мерки за подпомагане на икономиката в историята на
Коментари Харесай

Швейцария планира с мерки за подпомагане на икономиката да предотврати голяма безработица

Най-големият пакет ограничения за подкрепяне на стопанската система в историята на Швейцария, провиснал, с цел да се противодейства на отражението на епидемията от ковид, може да помогне на страната да избегне солидна вълна на безработица. Това сподели през днешния ден началникът на федералния департамент на труда Борис Цюрхер, представен от Ройтерс.

Въпреки че нивото на безработицата ще нарасне през идните седмици, то ограничения като разширената скица за отплата при кратко работно време ще смекчат товара върху фирмите и чиновниците, предава Българска телеграфна агенция. 

Уверен съм, че схемата за отплата при кратко работно време ще потвърди смисъла си и към този момент го потвърждава, съобщи Цюрхер пред медиите. Мерките, които държавното управление вкара, с цел да разшири и усъвършенства изискванията при работата на кратко работно време, ще ни разрешат да избегнем всеобщо редуциране на работни места, добави той.

Молби за включване в схемата са подали компании, за които работят 1,45 милиона чиновници или почти 29 % от цялата работна мощ в страната.

Програмата е част от пакета помощи на швейцарското държавно управление за 62 милиарда швейцарски франка (63,7 милиарда долара). По нея чиновниците получават 80 % от заплатите си от държавното управление.

Равнището на безработицата в Швейцария е повишено до 2,9 % през март по отношение на 2,5 % през февруари, съобщи Цюрхер. Броят на записаните безработни се е нараснал до 135 624 души по отношение на 117 822 души през февруари.

Най-тежко наранени в Швейцария са заведенията за хранене и хотелите, като 20 % от изгубените работни места през март са в тези браншове. Това стана, откакто държавното управление подреди да се затворят питейни заведения, кафенета и заведения за хранене, с цел да се ограничи разпространяването на ковид.

Швейцарското държавно управление и анализатори към този момент предвидиха криза през 2020 година поради пандемията.

Колкото по-дълго продължава тази обстановка, толкоз по-тежко ще е да се излезе от нея. Ако продължи още три или четири месеца, ще засегне и платежоспособни компании, разяснява Цюрхер.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР