Най-големият оператор на на Pizza Hut в САЩ NPC International

...
Най-големият оператор на на Pizza Hut в САЩ NPC International
Коментари Харесай

Най-големият оператор на Pizza Hut в САЩ фалира

Най-големият оператор на на Pizza Hut в Съединени американски щати NPC International подаде заявление за банкрут, предава CNBC. Компанията оперира над 1200 пицарии и близо 400 ресторанта на Wendy`s.

За разлика от по-голямата част от ресторантьорската промишленост, Pizza Hut е една от дребното, които регистрират растеж в продажбите през април и май, с помощта на множеството заявки за доставка. Но все пак още преди експлоадирането на пандемията от COVID-19 NPC и Pizza Hut изпитваха усложнения поради възходящите разноски за труд и хранителни артикули.

През послените години основаната в Канзас NPC се бореше с конкуренция, пристигнала от новите играчи в сектора, като Domino " s Pizza и Papa John " s International, написа Bloomberg.

Задълженията на NPC са в размер на над 900 милиона $, като досега компанията е постигнала съглашения за преструктуриране с 90% от кредиторите от първи клас и към 20% от второстепенните.

Обявяването на фалит не значи, че NPC и нейните заведения за хранене и магазини ще бъдат затворени. Те ще продължат да работят, до момента в който компанията не създаде проект за погасяване на задълженията и излекуване на бизнеса.
 Вълната от корпоративни банкрути в Съединени американски щати занапред стартира
Вълната от корпоративни банкрути в Съединени американски щати занапред стартира

Само през май са банкрутирали 29 огромни компании

NPC отваря първия си ресторант от веригата Pizza Hut през 1962 година. Към днешна дата компанията държи 1 225 пицарии от веригата, както и 385 магазина на Wendy " s.

Със декларирания фалит NPC се причислява към редица други компании, които са подали заявки за банкрут по време на пандемията, в това число CEC Entertainment, Hertz, J. Crew и J.C. Penney.

Междувременно икономическият спад в следствие ковид подхранва огромния брой заявки за банкрути в Съединени американски щати. Банкрутите компании в страната се усилват доста - с най-бързи темпове от 2013 година насам, написа Business Insider.

Засега те възлизат на над 3000 компании. Само преди дни и цирковата компания Cirque du Soleil се причисли към бакнрутиралите комоании откакто подаде заявление за банкрут.
 Трябва ли да се опасяваме от банкрутите на българските компании?
Трябва ли да се опасяваме от банкрутите на българските компании?

Вниманието би трябвало да е ориентирано към структурата на банкрутите, не към безспорните стойности
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР