Най-големият оператор на автобусни пътувания на дълги разстояния в Европа

...
Най-големият оператор на автобусни пътувания на дълги разстояния в Европа
Коментари Харесай

FlixBus проектира първите автобуси с горивни клетки

Най-големият оператор на автобусни пътувания на дълги дистанции в Европа FlixBus влага в технология за различно гориво. Компанията е първата в света, която възнамерява план за рейсове с горивни кафези на дълги дистанции.

FlixMobility ще работи взаимно немската Freudenberg Sealing Technologies по реализацията на плана като към този момент са почнали първичните диалози с производители за създаване на специфичните рейсове, заяви TechNews. Според FlixMobility пътуването с рейс на дълги дистанции води до спестяването на към 80% от излъчванията спрямо пътуването с автомобил, а технологията за задвижване с различно гориво ще направи пътуването още по-устойчиво.

През първата фаза на плана ще се извърши пилотно съоръжение на внушителен автобусен парк с технологията за сила от горивни кафези, която дава опция на производителите на рейсове в Европа да вземат участие в бъдещето на устойчивата подвижност. Превозните средства с горивни кафези се чака да изминават минимум 500 км. до идващото зареждане, а презареждането би трябвало да лишава не повече от 20 минути.

"Хибридна система, която сплотява по образован метод батерия и горивни кафези, е извънредно практична за тежки транспортни средства, пътуващи на дълги дистанции, защото напълно електрическите транспортни средства към момента не са в положение да изминават дълги дистанции ", означи основният изпълнителен шеф на Sealing Technologies Клаус Мьоленкамп. Характеристиките на рейсовете с горивни кафези, като мощ и ускоряване, се чака да дават отговор на настоящите стандарти за рейсове за транспорти на дълги дистанции.

FlixBus е млада компания, предлагаща услуги за подвижност, която от 2013 година насам трансформира метода, по който пътуват милиони хора в Европа. Обединявайки в себе си характерностите на софтуерен стартъп, интернет компания и класическа транспортна компания, за извънредно малко време FlixBus сътвори най-мащабната в Европа мрежа за автобусни транспорти на дълги дистанции. FlixMobility неотдавна разгласи екологичен проект, който цели 100% индиферентност на излъчванията въглероден диоксид до 2030 година Влаковете FlixTrain и електрическите рейсове в Германия и Франция към този момент се зареждат от 100% зелена електрическа енергия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР