Най-големият онлайн търговец Amazon възнамерява да инвестира 700 милиона долара

...
Най-големият онлайн търговец Amazon възнамерява да инвестира 700 милиона долара
Коментари Харесай

Amazon инвестира $700 милиона, за да обучи 1/3 от служителите си, а те могат да си търсят нова работа

Най-големият онлайн търговец Amazon има намерение да влага 700 милиона $ в образование на 1/3 от личния състав си в Съединени американски щати, което се равнява на 100 000 чиновници. Компанията е разкрила проекта си в сряда, като е станало ясно, че той би трябвало да бъде изпълнен до 2025 година.

Целта е работодателят да помогне на заетите там да получат нови познания и умения, които могат да допринесат за по-висока работна позиция или да ги ориентират към нова кариера, написа CNBC.

В проекта на Amazon се включва възобновяване на актуалните стратегии за образование и създаване на нови такива. Участието в самодейността ще е непринудено, като множеството стратегии ще бъдат безвъзмездни.

Обучението ще даде познания на чиновниците за високотехнологичния бранш и умения за нетехнологична работа в офисите, централите, логистичните бази, магазините и мрежата за доставки на компанията. Те ще имат и опция да преследват специалността, която желаят отвън компанията на Джеф Безос.

Тренировъчните стратегии на Amazon ще включват:
Технологична академия, която ще образова чиновниците, които не работят с технологии и ще им даде подготовка за софтуерно инженерство Програма, обвързвана с технологиите, ще дава на личния състав познания, с цел да извършват нови действия Университет за машинно образование дава на чиновниците, които са имали софтуерни знания, умения за работа в машинните отдели Програма за избор на кариера, която обаче се заплаща, ще приготвя чиновници за специалностите, които се търсят най-вече Сертифицирана стратегия, подкрепена от Министерството на труда, която предлага интензивни образования и стажове Обучение и узаконяване за напълно на практика курсове
Планираната стратегия е измежду най-големите вложения за преквалифициране на чиновници. Изчисленията са, че сумата за един чиновник е 7000 $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР