Най-големият независим търговец на петрол в света Vitol Group възнамерява

...
Най-големият независим търговец на петрол в света Vitol Group възнамерява
Коментари Харесай

Vitol ще спре да търгува с руски петрол до края на 2022 г

Най-големият самостоятелен търговец на нефт в света Vitol Group има намерение изцяло да спре търговията с съветски нефт и петролни артикули до края на тази година, написа Интерфакс.

Говорител на компанията сподели в писмо до Bloomberg, че размерът на съветския нефт, търгуван от Vitol, " ще намалее доста през второто тримесечие, защото настоящите договорни отговорности понижават ". Компанията чака да може да приключи активността си в страната до края на 2022 година

Vitol също по този начин удостовери, че няма да подписва нови покупко-продажби с съветски нефт.

Главният изпълнителен шеф на Vitol Ръсел Харди съобщи предишния месец, че компанията е спряла спот покупките на съветския пазар, само че към момента извършва дълготрайните контракти. Vitol обмисля разновидността за продажба на дял от плана Vostok Oil на Роснефт, само че към момента не е взел решение.

Други огромни петролни търговци също оповестиха, че ще продължат да извършват отговорностите си по дълготрайни контракти. Glencore обаче посочи, че няма да подписва нови покупко-продажби и контракти в Русия, а Trafigura понижи размера на търгуван съветски нефт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР