Най-големият, най-ценен и наскоро открит син диамант отива на търг.

...
Най-големият, най-ценен и наскоро открит син диамант отива на търг.
Коментари Харесай

Продават най-големия син диамант в света

Най-големият, най-ценен и неотдавна открит наследник елмаз отива на търг. Синият елмаз „ Кулинан “ на ДеБеерс, който е над 15 карата, е придобит през 2021 година в мината „ Кулинан “ в Република Южна Африка, един от дребното източници в света на извънредно редките сини диаманти. Той ще бъде препоръчан на търг от аукционна къща „ Сотбис “ в Хонконг през април на първична цена от над 48 милиона $.

Старши вицепрезидентът на „ Сотбис “ Франк Еверет, който е и търговски шеф за бижута, сподели, че камъкът е незабравим в доста аспекти. „ Рядък е за това, че е над 15 карат. Цветът му е блестящо наследник. И е вътрешно безукорен. А едно от най-отличителните му и редки качества е шлифовката “, сподели той.
`Продават

`Продават

„ Смятам, че ще станем очевидци на голям интерес към този камък, когато бъде препоръчан на търг. Пазарът за бижута сега е доста мощен, както и през последните няколко години, а един от най-силните сегменти е на цветни диаманти. А един от най-силните цветове е синият “, сподели той.

Камъкът получи най-високата допустима оценка за пъстър елмаз на Института по гемология на Америка, каквато е давана до момента на по-малко от 1 % от сините диаманти, добавя Българска телеграфна агенция.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР