Най-големият музей в САЩ - Metropolitan Museum of Art в

...
Най-големият музей в САЩ - Metropolitan Museum of Art в
Коментари Харесай

Заради мерките: Най-големият музей в САЩ пуска произведения за над $150 милиона на аукцион

Най-големият музей в Съединени американски щати - Metropolitan Museum of Art в Ню Йорк обмисля да предложи на аукцион творби на изкуството, откакто в бюджета му е изникнала дупка от 150 млн. $, съобщи Zero Hedge. Причината за нея, несъмнено, са ограниченията на управляващите, които блокират достъпа на публиката до институцията.

" В тези времена би трябвало да поддържаме отворени опциите пред себе си ", сподели шефът ѝ Макс Холейн. " Никой няма ясна вероятност по какъв начин ще се развие пандемията. За нас няма да е уместно да не обсъждаме и сходни разновидности, откакто сме в сходна мъглива обстановка. "

Заради пандемията првилата за финансовите постъпленията от продажбата на изкуство в Съединени американски щати бяха промени, като в границите на две години приходите от сходни покупко-продажби ще могат да се употребяват и за финансиране на настоящите интервенции, а освен закупуването на в допълнение изкуство.

Някои огромни институции в страната към този момент започнаха с тази процедура. Сред тях е Brooklyn Museum, който организира аукцион за изкуство, с който през есента на предходната година набра 31 млн. $. Той беше последван от Baltimore Museum of Art, който с картини, в това число на Анди Уорхол, също набра милиони.

Разбира се, не всеки е удивен от опцията Metropolitan Museum of Art да стартира да продава сбирката си. Сред съперниците на тази концепция е някогашният шеф на институцията Томас Кембъл.

" Притеснен съм да науча, че Met обмисля продажбите на сбирката, с цел да поддържа оперативните си разноски ", написа той в Instagram. " Въпреки че знам не по-зле от всеки различен какъв брой мъчно се ръководи този бехемот и мощно поддържам актуалното му управление, съгласно мен това е хлъзгав скат. "

" Всеки музей в Съединени американски щати води сходни диалози сега ", споделя обаче Холейн. " Искаме ли да използваме настоящия времеви прозорец, с цел да продадем изкуство, с което да финансираме активността си? Какво ще значи това за сбирката ни? Би било безконтролно да не разясняваме това. "

На фона на дебата, изследване на American Alliance of Museums, извършено в края на 2020 година, сподели, че към 30% от общо 760 музея, членуващи в алианса, са изправени пред " забележителен риск " от преустановяване на активност в границите на идната година и половина.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР