Най-големият метрополис на Виетнам, Хо Ши Мин, започна строго блокиране

...
Най-големият метрополис на Виетнам, Хо Ши Мин, започна строго блокиране
Коментари Харесай

Виетнам разгръща армейски части за блокиране срещу Covid

Най-големият метрополис на Виетнам, Хо Ши Мин, стартира строго блокиране в понеделник в опит да ограничи коронавирусa, ден преди американският вицепрезидент Камала Харис да дойде в страната на държавно посещаване, оповестява АП.

Хората в региони с висок риск не могат да напущат дома си при строгите ограничавания, които ще останат в действие минимум две седмици. Градът съобщи, че е мобилизирал полицията и армейски елементи, които да наблюдават блокирането и да доставят храна като друга нужда за всяко домакинство.

Длъжностните лица се надяват да смекчат скока и да облекчат натиска върху претрупаната здравна система . Откакто вълната от инфекции стартира в края на април, Виетнам заяви за 344 000 случая, като Хо Ши Мин и прилежащият Бин Дуонг регистрират множеството от тях.

Целият южен район на Виетнам към този момент е блокиран от юли, когато разновидността Делта стартира да се популяризира бързо. Публичните събирания са неразрешени, несъществените действия са затворени и хората са помолени да напущат дома си единствено с цел да си купят храна или по незабавни въпроси.

От юни Хо Ши Мин, метрополис с 10 милиона души , е основал десетки краткотрайни лечебни заведения за лекуване на пациенти с COVID-19, само че огромният брой случаи значи, че хиляди пациенти не могат да бъдат приети в болница.

Според министерството на опазването на здравето към 19 000 пациенти с COVID-19 с леки признаци са помолени да останат по домовете си.

В неделя здравното министерство заяви за 737 смъртни случая , най-високият брой, доказан от Виетнам за един ден , увеличавайки общия брой на умрелите до 8 277, най-много в южния район.

Във вторник вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис ще кацне в Ханой, който също е под карантина , за двудневно посещаване, за да ускори двустранните връзки .

Съединени американски щати е най-големият донор на ваксини за Виетнам, предоставяйки 5 милиона дози Moderna в помощ на програмата за имунизация в страната.
 Камала Харис отпътува за Виетнам и Сингапур, възвръща световни партньорства
Камала Харис отпътува за Виетнам и Сингапур, възвръща световни партньорства

Съединени американски щати градят съюз против Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР