Най-големият мениджър на активи в света е загубил $90 милиарда

...
Най-големият мениджър на активи в света е загубил $90 милиарда
Коментари Харесай

$90 милиарда е загубил най-големият мениджър на активи след инвестиции в петролни компании

Най-големият управител на активи в света е изгубил $90 милиарда през последните 10 години, защото е пренебрегнал рисковете, свързани с вложения в петролни компании, демонстрира нов отчет на щатската Institute for Energy Economics and Financial Analysis (IEEFA), представен от Business Insider.

BlackRock е изгубила на вложителите към $90 милиарда през последното десетилетие " най-много поради игнорирането на климатичните опасности " и като е изпуснала опциите да направи вложения в чиста сила, се показва в 92-страничния отчет. Според него компанията продължава да прави същата неточност.

75 % от загубите са в следствие от вложенията в едвам четири компании - ExxonMobil, Chevron, Royal Dutch Shell и BP, които са се показали по-зле от пазара през последното десетилетие.

BlackRock ръководи $6,5 трилиона активи - повече, в сравнение с е брутният вътрешен артикул на третата най-голяма стопанска система в света.

Тим Бъкли, един от създателите на отчета, показва, че в случай че BlackRock " покаже, че разпоредбите са се трансформирали, тогава и останалите огромни международни вложители като Fidelity, Vanguard и японският върховен фонд ще повторят бързо дейностите ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР