Най-големият круизен кораб в света е завършен в корабостроителница във

...
Най-големият круизен кораб в света е завършен в корабостроителница във
Коментари Харесай

Icon of the Seas: Мегакорабът, който е готов да отплава

Най-големият круизен транспортен съд в света е приключен в корабостроителница във Финландия и направи първото си корабоплаване в открити води за морски тествания преди да отвори порти, през октомври тази година.

Icon of the Seas на Royal Caribbean International е великански транспортен съд с дължина 365 метра и тежи 250 800 тона .

Когато отплава във водите на Карибите през януари 2024 година, той ще може да побере към 5610 пасажери и 2350 души екипаж . Едно от неустоимите неща на кораба е невероятният му аквапарк, който е най-големият в морето . Наречен категория 6, ще включва шест чупещи върховете водни пързалки , а за гостите, които желаят по-спокойно прекарване ще могат да релаксират в седемте басейна и деветте джакузита на кораба.

Круизният транспортен съд е издигнат в корабостроителницата Meyer Turku - един от водещите корабостроители в Европа, в Турку, Финландия. По време на конференция по-рано тази година президентът и основен изпълнителен шеф на Royal Caribbean International, Майкъл Бейли, сподели пред медиите, че корабът е на път да се причисли към флотата на Royal Caribbean на 26 октомври, преди дебюта си през 2024 година

The world’s biggest cruise ship is almost ready
— CNN (@CNN)
Настоящият собственик на купата за най-големия круизен транспортен съд в света още веднъж е благосъстоятелност на Royal Caribbean и се казва Wonder of the Seas. Той направил първото си корабоплаване предходната година и е малко по-малък с дължина 362 метра .

Royal Caribbean International показва Icon of the Seas като еволюционния връх на круизните кораби, като за построяването му са употребявани най-новите технологии и 50-годишния опит на компанията .

„ Според нас той може да предложи най-хубавата фамилна почивка и когато се отдръпнем и погледнем цялата сила и време, който сме вложили в основаването на този транспортен съд... в действителност е умопомрачително “, сподели Бейли.

Icon приключи първите си морски тествания на 22 юни, съгласно изказване на Royal Caribbean.

„ По време на първите си морски тествания Icon of the Seas измина стотици километри, по време на които главните мотори, корпусът, спирачните системи, кормилното ръководство, равнищата на вибрационните сигнали бяха тествани “, се споделя в изказването. „ Всичко беше свършено в период, както е посочено в графика, макар че заминаването се забави заради ветровитите условия. “

Корабът предлага повече от 40 разновидността да вечеряте, пиете и да се забавлявате , доста от които са включени в цената на круиза. Има 28 разнообразни вида места за настаняване - за фамилии, с повече аспект към океана или повече пространство за пътуващи в групи.

| The world’s biggest cruise ship is almost ready.

A vessel that’s set to be the world’s biggest cruise ship has completed construction at a shipyard in Finland and has made its first foray into open water for sea trials ahead of likely delivery in October this year.…
— Bongaigaon Times (@BongaigaonTimes)
Icon of the Seas е и първият транспортен съд на Royal Caribbean International, задвижван от полутечен природен газ (LNG) и технология с горивни кафези, като част от устрема на компанията към бъдеще със зелена сила .

Около 2600 служащи ще се грижат за комфорта на почиващите на Icon of the Seas всеки ден. По време на морските тествания стотици експерти били на борда, с цел да оценят работата и редовността на кораба в продължение на четири дни.

От Royal Caribbean споделят, че вторите морски тествания са планувани за по-късно през 2023 година

Шумът към кораба е толкоз огромен, че предварителните продажби са рекордни . По време на тримесечните финансови наблюдения резултатите на компанията са разказани от Майкъл Бейли като „ най-хубавото показване на нов артикул, което в миналото сме имали “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР