Най-големият коз на Борисов е заявката, че няма да бъде

...
Най-големият коз на Борисов е заявката, че няма да бъде
Коментари Харесай

Райчев: Козът на Борисов е заявката да не е премиер от март

" Най-големият коз на Борисов е поръчката, че няма да бъде министър председател от март. Огромна мощ е да кажеш аз няма да бъда министър председател, ще остана водач на партия ". Това сподели социологът Андрей Райчев пред БНР във връзка оповестените в четвъртък четири оставки и една рокада в кабинета, които преди седмица бяха обявени като " голям ремонт ". Именно до момента в който обявяваше, че с министерските си постове се разделят Владислав Горанов, Младен Маринов, Емил Караниколов и Николина Ангелкова, министър председателят даде знак, че това е последният му премиерски мандат, след което щял да се отдаде на партийна работа.

Никой не знае какво ще направи митингът, това е отвореното бъдеще. Борисов изигра своя ход, сподели още Андрей Райчев във връзка продължаващите демонстрации против държавното управление и основния прокурор Иван Гешев, които провокираха рокадите в кабинета. Демонстрантите обаче не са удовлетворени от развоя на събитията и не престават да упорстват за оставка на целия кабинет и за предварителни избори.

Според Райчев оставките могат да бъдат обсъждани като оценка на Борисов за силата на митинга. " Колебанието на Борисов беше сред малко и доста, като малко значи да смени министри, доста - да постави някого на свое място. В случая отстъпи малко ", разяснява социологът.

Райчев добави, че Борисов в никакъв случай не пази незащитими окопи, а Горанов се е трансформирал в незащитима позиция. " Горанов си отива поради Божков. Премиерът си развързва ръцете, има опция дори да нападна ", сподели той.

Вторият окоп, който Борисов отстъпва, е Министерството на стопанската система, а третият - Ангелкова, като повода е вътрешнокоалиционна - искане на Валери Симеонов, означи
Райчев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР