Най-големият инвеститор в Плевен за последните десет години се очаква

...
Най-големият инвеститор в Плевен за последните десет години се очаква
Коментари Харесай

Най-големият инвеститор за последните години в Плевен започва производство през септември

Най-големият вложител в Плевен за последните 10 години се чака да стартира произвеждане през септември. Германската компания има намерение да вложи 32 милиона лв. в произвеждане на автомобилни електросистеми и кабели.

Очаква се в производството на немския вложител да бъдат разкрити над 2000 работни места. Още от регионалния шеф Мирослав Петров:

" Държавата е напълно ангажирана към този развой. Има механизъм, по който ще бъде съдействано за обезпечаването на работни места. Работим с бюрата по труда за съответния профил на служащ, който ще реализира тази активност. Имаме подготвеност с кметовете на общини за логистика по транспортиране на хора, които ще работят тук. Септември месец ще започва самото произвеждане ".

Какво ще бъде заплащането на служащите?

" Заплащането ще бъде съответно. Все отново това е един от вторите в Германия производители и четвърти в света, като продуктът ще бъде напълно за потребностите на немското автомобилостроене, тъй че там качеството ще бъде високо и надлежно заплащането и уверението, че ще бъде на европейско равнище ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР