Най-големият имена във финансовия свят се приближават към единодушие, което

...
Най-големият имена във финансовия свят се приближават към единодушие, което
Коментари Харесай

Големите имена на Уолстрийт бият алармата за акциите

Най-големият имена във финансовия свят се доближават към единогласие, което изглеждаше съвсем невероятно преди няколко седмици: американциите акции са прекомерно скъпи, написа Bloomberg.

Легендарни вложители като Стан Дракенмилер и Дейвид Тепър са измежду последните, които настояват, че съотношението сред риск и евентуални облаги на фондовия пазар през днешния ден е най-лошото за последните години. Във вторник Дракенмилер уточни, че концепцията за бързо възобновяване е " фикция ". Според Тепер пък акциите не са били толкоз надценени от 1999 година

Мрачното въодушевление стартира да обгръща Уолстрийт. Инвеститорите към този момент подозират, че поддръжката на Федералния запас няма да е задоволителна, с цел да компенсира безработицата, банкрутите и пандемията, чийто край не се вижда. Мениджъри като Бил Милър, Пол Сингър и Пол Тюдор Джоунс към този момент показаха притенсения за пазарите и стопанската система.

Подобно мечо въодушевление е в ослепителен контрастност с оптимизма, който повиши показателя S&P 500 с 26% от дъното, постигано през март. Изглежда обаче действителността стартира да обвзема пазарите. През тази седмица показателят изтри 3,8%, а вложители и икономисти предвиждат нови спадове.Председателят на Федералния запас Джером Пауъл разказа тъмен сюжет с всеобщи банкрути и безработица и съобщи, че централната банка ще би трябвало да направи повече, с цел да предотврати дълготрайни вреди за стопанската система.

Милиардерът Леон Купърман предвижда, че дейностите на държавното управление в Съединени американски щати ще доведат до по-високи налози и още регулации. И пресметна, че S&P 500 би трябвало да се търгува по-ниско - сред 2 200 и 2 800 пункта, което значи, че акциите могат да изтрият още 22%.

Други огромни вложители също заемат защитна позиция. Тюдор Джоунс заяви на клиентите си през май, че влага повече в злато, както и в bitcoin, търсейки леговище. Карл Айкан пък съобщи, че не купува акции, а държи кеш и шортва търговски недвижими парцели.

Милър счита, че на пазарите в този момент е време за консолидация и предвижда спад сред 4 и 5% на показателя.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР