Най-големият и първи по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен парк

...
Най-големият и първи по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен парк
Коментари Харесай

Първи Национален ден на българския фолклор. Да го отбележим!

Най-големият и първи по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен парк от този вид в света към този момент е реалност и ще посрещне първите си гости на 22-ри юни с огромно разкриване.

Разположен в приключения си тип на над 700 декара повърхност на 33 км от град Варна, Исторически парк ще показа на всеки клиент интерактивно пътешестване до 10 000 години обратно във времето през петте столетия на човешката цивилизация.

С грандиозна културно-развлекателна двудневна стратегия, включваща национални танци, музикални осъществявания, занаяти, ритуали, традиции, бойни демонстрации, игрии надсвирвания ще бъде отворен входа към Исторически парк. Празникът ще означи и едно второ значимо за българската история и дух събитие - първият Национален ден на българския фолклор.

На 22-ри юни се открива първият стадий от построяването на Исторически парк с епохите халколит, неолит, траки, славяни, прабългари. Всеки клиент ще може да се допре до бита, културата, обичаите и да надникне в къщите, в които са живяли нашите предшественици. Входът на Исторически парк съставлява средновековна цитадела, а след него посетителите ще могат да надникнат в къщите от епохите на неолит, халколит. Пътешествието за тях ще продължи през тракийски интервал с посещаване на тракийски замък. В непосредствена непосредственост до него са построени три гробници, които ще показват елементи от живота на античните траки. Исторически парк ще очарова и с антични славянски и прабългарски селища. Аниматори, облечени в антично облекло, ще допринесат за спомагателна достоверност на показаните столетия с интригувущи разкази за показаните столетия.

Церемонията по формалното разкриване ще стартира в 11 часа на входа да Исторически парк на дребна сцена, предшествана от дефиле на персонажи в достоверно облекло. След прерязването на лентата гостите ще бъдат поздравени от гайдарския състав „ 101 каба гайди “ дружно с осъществяване на националната певица Елица Тодорова. Непосредствено след тях, празникът ще се придвижи на огромна сцена с ревю на носии, съхранени повече от 100 години.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР