Най-големият и най-важният въпрос, на който всъщност ние като общество

...
Най-големият и най-важният въпрос, на който всъщност ние като общество
Коментари Харесай

Учителят Джасим: При мен децата учат дробите като правят туршия

Най-големият и най-важният въпрос, на който в действителност ние като общество някак си да можем да отговорим към този момент толкоз години, е защо е това обучение. Ако питате всякакви партии, най-различни, мога да кажат, с цел да създадем българи, другите - да създадем жители. Ами в действителност, за мен и за моите сътрудници, най-важната цел е ние да създадем свободни персони, способни да избират и способни да преследват личната си визия за благополучие по легален път. Ако стартираме отсам, ние ще забележим какъв брой доста неща не са ни нужни в тези образователни стратегии и какъв брой други в действителност са ни нужни.

Така в „ Пресечна точка “ по Нова Тв учителят Емил Джасим разяснява новите образователни стратегии.

Давам един образец. Децата в последните години на тяхното образование не учат по какъв начин да си считат налозите. Нещо повече, не учат по какъв начин се считат заемите и по какъв начин да сметнат по този начин, че да видят този заем, в случай че решат да стартират личен бизнес, дали ще свърши работа, по какъв начин могат да го обезпечат. Не ги учим на предприемачество. В моето учебно заведение вършим тъкмо това апропо. Ето един образец. В учебното заведение, в което аз работя, децата учат дробите като вършат туршия, съвършена. Разбират го незабавно, толкоз елементи вода, толкоз елементи зеленчуци и най-после има фестивал на туршията. Едни гърмят, тъй като не са спазили пропорциите, те научават в действителност за живота от виновността на знанието, и в действителност един от най-големите проблеми, с който съгласно мен се сблъскваме в нашата система е, че ние не знаем за какво учим по тази стратегия на МОН. Понякога я назоваваме монстърската система, добави Емил Джасим.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР