Най-големият грях на Сотир Цацаров е Иван Гешев. Това каза

...
Най-големият грях на Сотир Цацаров е Иван Гешев. Това каза
Коментари Харесай

Николай Хаджигенов: Най-големият грях на Сотир Цацаров е Иван Гешев

Най-големият грях на Сотир Цацаров е Иван Гешев. Това сподели в предаването „ Тази заран “ по бТВ юрист Николай Хаджигенов.

" Иван Гешев Цацаров си го избра релативно, в действителност той, Бойко, си го хареса и си го избра. Цацаров смяташе, че Иван Гешев ще е дисциплиниран и ще прави каквото му кажат. Това е характерен образец за назначения в тоталитарните страни – издигаш някой в пъти над равнището му на подготвеност и той е правилен до безсрамие и е подготвен да направи всичко. Иван Гешев е директното доказателство за това ", сподели Хаджигенов.

Това е независима виновност на Цацаров, добави юристът.

По думите му връзката сред двамата към този момент не е толкоз мощна, а Цацаров остава на оцеляване.

Персоналните промени би трябвало да бъдат осъществени, само че дружно с измененията на разпоредбите, с цел да върви както би трябвало правосъдната промяна, сподели още адв. Хаджигенов.

Според него Гешев държи корупцията, а точно тя е това, което изкарва децата ни в чужбина.

Георги Харизанов съобщи, че тогава би трябвало да приказваме за промяна на всички 1800 прокурори, а Хаджигенов означи, че тези 1800 прокурори до един са подчинени на основния прокурор.

В прокуратурата у нас в никакъв случай не се случва нищо без основния прокурор. Никой даже не поглежда изкривено основния прокурор, добави юристът.

Относно думите на премиера Кирил Петков, че може да има други аргументи, заради които Иван Гешев да не желае да си подаде оставката, Георги Харизанов сподели, че разбирането на думите на премиера в последно време е комплицирана задача.

„ Това което се пробва да внуши, че сили отвън правосъдната система му не разрешават да си подаде оставката “, разяснява Харизанов.

Ако човек има защо да бъде разследван, това не значи, че си прави добре работата, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР