Най-големият град в германската провинция Хесен - Франкфурт на Майн

...
Най-големият град в германската провинция Хесен - Франкфурт на Майн
Коментари Харесай

Във Франкфурт слагат гривни на 2G ваксинираните

Най-големият град в немската провинция Хесен - Франкфурт на Майн ще вкара от 27-ми декември 2G гривни за клиенти на дребно след коледните празници. Напълно имунизирани хора, на които е позволено да пазарят в магазини, биха могли да получат такава гривна. Носенето й е непринудено и има уверения, че тя не служи, с цел да се събират данни.

Т.нар. 2G предписание (ваксиниран или възобновен, на немски geimpft oder genesen - 2G), обезпечава достъп до избрани обекти единствено на имунизирани или преболедували ковид жители. Гривната не е сурогат на документа за имунизация или преболедуване, чийто оригинал би трябвало да се носи дружно с формален документ за идентичност. Те също би трябвало да се носят, тъй като може полицията да те ревизира.

За да се предотврати възможна корист, цветовете на гривните ще се трансформират всяка седмица, оповестяват медиите, като се базират на формалния информативен портал на града, предава БНР.

Кметът Петер Фелдман разяснява, че по този метод ще се заобикалят дългите и тесни опашки пред магазините в края на годината.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР