Най-големият град в Бразилия и един от двигателите на икономиката

...
Най-големият град в Бразилия и един от двигателите на икономиката
Коментари Харесай

Градът, в който отнема 120 години да си намериш жилище

Най-големият град в Бразилия и един от моторите на стопанската система на страната е изправен пред сериозен проблем - дефицитът на жилища. Той е толкоз сериозен, че половин милион фамилии в Сао Пауло няма къде да живеят и са принудени да се открият в изоставени остарели здания, които са негодни за живот и рискови. конгрес

Това описват от Световния стопански и фондацията Trust.org на Thomson Reuters в взаимен репортаж.

" На управляващите в града ще са им нужни 120 години, с цел да решат изцяло рецесията с недостига на жилища ", споделя специалистът от локалната администрация Фернандо Чъкре.

В централната част на Сао Пауло би трябвало да бъдат построени 474 000 нови жилища на налични цени, с цел да бъде затрупан дефицита. С актуалните темпове на строителство и с отделения от локалните управляващи за това бюджет обаче този развой би лишил повече от век.

Днес градът е най-населеният в Южна Америка, като през последните десетилетия броят на хората там пораства с рекордни темпове. Бразилците избират да се реалокират там в търсене на работа, само че постоянно не съумяват да намерят такава.

В момента съгласно данните към една трета от 12-милионното население на Сао Пауло не е локално. Много от тези хора не могат да намерят жилище, което да дава отговор на техните благоприятни условия.

В тази група влизат и хората, които преди време обитават 26-етажна изоставена постройка на полицията в града. През май месец обаче тя избухва в пламъци, а в случая умират шестима души.

В резултат към 130 фамилии са принудени в продължение на три месеца да живеят на палатки до момента в който при започване на август множеството от тях не са преместени в публични приюти.

Именно този пожар обаче подвига въпроса за жилищната рецесия в Сао Пауло, където съвсем половин милион фамилии с месечен приход от към 1500 $ са бездомни, демонстрират изчисленията на локалните управляващи.

По думите на Чъкре в този момент се работи по проект за ускорение на процеса за обезпечаване на спомагателни жилища, като концепцията е да се търсят разнообразни други възможности за външно финансиране.

Все още обаче стои въпросът какво може да се направи с изоставените здания в града. Официалната информация е, че в центъра има 554 свободни такива от към 76 000.

70 от тях се отдават от организации против най-малък наем, сходно на упоменатата изгоряла постройка, против към 100 $ на месец.

Хората, живеещи в тях, отхвърлят да ги напущат, като показват, че сходна сума била незадоволителна, с цел да наемат естествен апартамент в Сао Пауло. Такъв би им коствал 3 пъти повече на месец, като цените варират доста според от региона.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР