Най-големият фаворит за титлата в Лига Европа Ливърпул допусна сензационна

...
Най-големият фаворит за титлата в Лига Европа Ливърпул допусна сензационна
Коментари Харесай

Аталанта смая Ливърпул

Най-големият любимец за купата в Лига Европа Ливърпул позволи сензационна загуба вкъщи от Аталанта с 0:3. Два гола за отбора от Бергамо вкара италианският национал Джанлука Скамака.

В 38-ата минута Давиде Дзапакоста изведе Скамака в наказателното поле и таранът осъществя с компактен удар в десния ъгъл на вратата. След час игра белгиецът Шарл де Кетеларе центрира чудесно отдясно и Скамака посрещна топката с левия крайник незабавно и я прати неспасяемо в долния 10 ъгъл на вратата на Келахър. Малко по-късно Купмайнерс даже пропусна да донесе типичен триумф за италианците, който значително можеше да реши изхода от мача преди реванша в Бергамо след седмица. Това обаче стана в края на мача, когато Марио Пашалич направи триумфа на Аталанта ефектен. През 2020 година Аталанта победи Ливърпул с 2:0 на „ Анфийлд “ в мач от групите на Шампионската лига, който се игра пред празни трибуни поради пандемията от КОВИД-19, напомня Българска телеграфна агенция. 

Рома взе преднина пред Милан в чисто италианския конфликт, като се наложи на „ Сан Сиро “ с 1:0. Победното попадение вкара Джанлука Манчини още в 17-ата минута. Националът скочи най-високо при центриране на Пауло Дибала от корнер, заби топката в земята и тя влетя в левия ъгъл на вратата. Реваншът е след седмица в Рим, като „ росонерите “ въпреки всичко не са обречени, откакто победиха римляните и в двата мача за състезание. 

Байер Леверкузен продължава фантастичната си серия през сезона, като остава непобеден. Отборът на Шаби Алонсо още веднъж трябваше да чака до самия завършек на мача против носителя на купата в Лигата на конференциите Уест Хям от предишното лято, само че се наложи с 2:0. Йонас Хофман откри резултата в 83-ата минута с шут в левия ъгъл. В добавеното време на мача Хофман центрира, а Виктор Бонифейс направи 2:0, с което даде е доста съществено преимущество на „ аспирините “ преди реванша в Лондон. 

Бенфика и Олимпик Марсилия също оставиха интригата за реванша, откакто „ орлите “ завоюваха първия дуел в Лисабон с 2:1. Рафа Силва изведе португалците напред в резултата в 12-ата минута, а при започване на втората част Анхел Ди Мария направи 2:0. Пиер-Емерик Обамеянг обаче върна тима от Южна Франция в мача. Малко преди началото на мача договарянията сред двата клуба и полицията в Португалия и Франция завършиха сполучливо и бе решено да има гостуваща агитка и в двата мача. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР