Най-големият частен работодател в страната - оръжейната компания Арсенал, ще

...
Най-големият частен работодател в страната - оръжейната компания Арсенал, ще
Коментари Харесай

Най-големият частен работодател у нас съкращава 2000 души

Най-големият частен шеф в страната - оръжейната компания " Арсенал ", ще освободи 2000 души от общо 9000 чиновници, които има. Дружеството към този момент е изпратило уведобление до Агенцията по заетостта и до Бюрото по труда в Казанлък, където се намира индустриалната база на компанията.

Съкращенията ще стартират от 29 април, оповестява кореспонденът на bTV в района. Плановете на " Арсенал " са били доказани от главнияти изпълнителен шеф на компанията Николай Ибушев.

Като причина за освобождението на част от екипа си, от компанията показват " извънредно сложната и непредсказуема обстановка на интернационалните пазари през последните месеци ". Основна причина за проектите на " Асренал " са и усложненията за бизнеса, свързани с пандемията от ковид.

Заради пандемията от ковид и обвързваните с нея обилни вложения в опазването на здравето се " измества фокуса на ползи от страна на обичайните сътрудници на сдружението, което също се отразява като спад на поръчките ". Освен това, проблемите на трансграничните транспортни коридори бави доставките.

" Понижаването на интернационалните цени за барел петрол дава своето директно отрицателно отражение върху традионните купувачи на продукцията на " Арсенал " и техните бюджети ", показват още от сдружението.

Най-големият частен шеф в България стопира работа до края на месеца

Фабриката на компанията остава затворена до 29 март в това число

В началото на предходната седмица от компанията оповестиха, че ще затворят завода си в Казанлък до края на месеца.

Тогава стана ясно, че на работните си места ще останат единствено обособени дребни групи от експерти, които ще възвръщат вредите от случая в Мъглиж. Ръководството на сдружението и на обособените фабрики също остава на работа, за осъществяване на неотложни задания.

" Арсенал " са най-голямото сдружение от Българския военно-промишлен комплекс. Според данните в топ 500 на най-големите работодатели на българския пазар компанията е преди всичко в страната с малко над 9000 чиновници.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР