Най-големият британски туроператор – Jet2Holidays, може да стартира чартъри от

...
Най-големият британски туроператор – Jet2Holidays, може да стартира чартъри от
Коментари Харесай

Най-големият британски туроператор може да стартира чартъри до Варна от 2024 г.

Най-големият английски туроператор – Jet2Holidays, може да започва чартъри от редица летища във Англия до Варна за летния сезон на 2024 година

Това разгласи шефът на " МТС България “ Иван Грошев, чиято която компания съставлява английската у нас, пред TravelNews.

" Решението към момента не е взето дефинитивно, само че се оглежда регионът на Варна като евентуална нова дестинация “, сподели той. До момента концернът оперира единствено до Летище Бургас, защото най-голямо е търсенето на курорта Слънчев бряг. Това значи, че от идната година Jet2Holidays ще може да предлага почивки и в курортите по Северното Черноморие, като Златни пясъци, Св. Св. Константин и Елена и Албена.

Туроператорът има упорит проект за 2024 година за България с голям растеж от 47% повече самолетни седалки в чартърите. В цифрово изражение значи над 25 000 нови места и туристи, изясни Иван Грошев. Освен това се изследват опциите за пускане на градски пътувания (city breaks) до София и Пловдив с полети до двата града. Засега на назад във времето остават зимните курорти в България. Jet2Holidays ще разполага със 140 нови самолета през идната година.

Записванията на английския пазар за идния летен сезон 2023 вървят с растеж към 10% по отношение на предходната година, уточни Грошев.

Той се надява да бъдат достигнати равнищата от преди пандемията. Министерството на туризма се чака да организира роуд шоу във Англия през април и да ускори рекламата на този пазар. Искането беше сложено от Националния ръб по туризъм и английските туроператори.

Обединеното Кралство е третият най-съществен пазар за летния туризъм след Румъния и Германия. През 2019 година са пристигнали общо над 470 000 британци у нас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР