Най-големият британски телеком British Telecom (BT) съкращава 13 000 работни

...
Най-големият британски телеком British Telecom (BT) съкращава 13 000 работни
Коментари Харесай

Най-големият телеком на Острова съкращава 13 000 души, напуска централата си

Най-големият английски телеком British Telecom (BT) редуцира 13 000 работни места в мениджмънта и бек-офиса и напуща централата си в Лондон в опит да се възвърне след счетоводен скандал и спад в търговията, оповестява Reuters.

Главният изпълнителен шеф Гавин Патерсън се пробва да задържи акционерите на своя страна, като резервира дивидента и се съгласи с нов проект за пенсионно обезпечаване като част от напъните за рационализация на някогашния държавен монопол в телекомуникациите.

Преструктурирането идва след сложната 2017 година и ще се концентрира върху главните услуги, нужни на потребителите и бизнеса.

 Британската BT отнесе рекордна санкция
Телеком номер 1 във Англия отнесе рекордна санкция

Санкцията надвишава 40 милиона паунда

BT, която е притежател на най-големия английски мобилен оператор EE, съобщи, че ще наеме към 6000 нови инженери и личен състав, зает с обслужването на клиенти, с цел да поддържа навлизането на оптични и 5G мрежи.

" Тази мощна позиция ще ни разреши да надградим върху дисциплинираните доставки и намаляването на риска за последната финансова година - интервал, през който постигнахме изцяло сходство с нашите финансови и оперативни задължения, като в същото време се справихме с доста несигурности ", съобщи Патерсън, който е отпред на компанията от 2013 година

Съкращаването на работните места, което е най-голямото от 2008 година, ще спести на телекома 1.5 милиарда паунда през идващите 3 години. Преструктурирането ще коства 800 млн. паунда.

 Бързият интернет става
Англия отсече: Бързият интернет става " законно право "

Доставчиците са задължени да обезпечават на потребителите скорост от най-малко 10 Mbps

BT реализира единодушие за нов 13-годишен проект за финансиране на пенсионния си фонд, чиито недостиг е 11.3 милиарда паунда в края на юни. Компанията ще заплати 2.1 милиарда паунда в схемата до 2020 година, като са планувани още 2 милиарда паунда, които ще бъдат събрани посредством издаване на облигации.

Стратегията идва, откакто групата разгласи 3% спад в приходите си за четвъртото тримесечие до 5.967 милиарда паунда, което е под упованията на анализаторите. Oсновните доходи доближиха 2.083 милиарда паунда, което е с 1% над предстоящото.

Перспективата за главните доходи за настоящата финансова година ще се намали с 2%, до момента в който поправените съществени доходи ще бъдат в диапазона от 7.3 милиарда до 7.4 милиарда паунда, по отношение на 7.5 милиарда паунда през последната година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР