Най-големият автомобилен пазар в света ускорява преминаването си към електромобили.

...
Най-големият автомобилен пазар в света ускорява преминаването си към електромобили.
Коментари Харесай

Toyota губи пазарен дял на най-големия автомобилен пазар в света на фона на преминаването към електромобили

Най-големият авто пазар в света форсира прекосяването си към електрически автомобили. Това е неприятна вест за Toyota обаче. Японският авто производител осведоми дилърите, че възнамерява да понижи производството в Китай с едно от взаимните си предприятия.

Китай е водеща страна, що се отнася до прехода на автомобилната промишленост към електрически коли и няколко автомобилни производители остават изолирани от пазара, написа Elektrec.

Японската Toyota е единствено една жертва от многото. Компанията удължава намаляването на производството, в началото планувано за октомври и ноември, с още три месеца.

Продажбите на дилърите на Toyota ще бъдат понижени до 66 000 през декември, 60 000 през януари и 38 000 през февруари.

Новините не са изненадващи, като се има поради, че пазарни водачи като BYD и Tesla понижиха цените през цялата година, което затруднява конкурентоспособността на други производители на коли от по-стара генерация. Toyota се отдръпва точно поради това и откогато електрическите автомобили завладяват Китай.

С евтини електрически автомобили като BYD Dolphin на цена от 17 500 $ в Китай, Toyota и други мъчно остават на пазара. Японският производител към този момент разгласи съкращения в района с друго взаимно дружество с китайската GAC. Във фабриката за JVs работят към 19 000 чиновници, като там с създават модели като bZ4X - напълно електрически модел на компанията.

След като пусна bZ4X в Китай предишния октомври, компанията намали цените с 15% през февруари, откакто електрическият SUV не съумя да завоюва потребителите.

В партньорство си с FAW компанията пусна първия си електрически седан bZ3 в Китай тази година, надявайки се да провокира търсене, само че това по този начин и не се случи.

Въпреки че Toyota към момента е на трето място след BYD и Volkswagen по продажби на коли в Китай, тя губи пазарен дял.

Според данни на Китайската асоциация на производителите на коли Toyota е продала 1,26 милиона автомобила на дилъри до септември, което е с 9% по-малко от предходната година. Междувременно продажбите на BYD са нарастнали с 60% през същия интервал.

Други японски автомобилни производители като Nissan, Honda и Mitsubishi усещат още повече прехода към електрически автомобили. Mitsubishi спря бизнеса си в Китай, откакто продажбите паднаха от над 134 500 през 2019 година до 34 500 броя през миналата година.

Продажбите на Nissan се сринаха с 20% през предходната година, изтласквайки компанията го от първите пет автомобилни производители по пазарен дял.
 Toyota изтегля от пазара близо 2 млн. бройки от модела RAV4
Toyota изтегля от пазара близо 2 млн. автомобила - кой е моделът

Те са създадени сред 2013 година и 2018 година

Преходът към електрически автомобили хвана доста производители на коли неподготвени и доста от тях към този момент заплащат за това. Автомобилният пазар в Китай беше първи, само че се чака други основни пазари да го последват.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР