Най-големият автомобилен пазар в света показва признаци на забавяне на

...
Най-големият автомобилен пазар в света показва признаци на забавяне на
Коментари Харесай

Купуваш апартамент в Китай, подаряват ти BMW

Най-големият авто пазар в света демонстрира признаци на закъснение на растежа, същото важи и за имотния пазар. Китайска строителна компания в Шанхай се пробва да сплоти двата бизнеса, предлагайки гратис BMW на всеки, който си купи 3-спален апартамент или къща от тях. Това звучи като доста добра договорка, само че евентуално евентуалните клиенти си трансформират мнението, когато схванат, че междинна цена на парцел е $621 000.

Тук става въпрос за China Merchants Shekou Industrial Zone Holdings Co, който подарява BMW Сeрия 3 или BMW X1 на купувачите, подготвени да дадат към $620 000 за жилище с повърхност приблизително 89 кв. м. Те могат да изберат колата или 10% отстъпка от цената. За момента вложителя е продал единствено 25 от общо 350 налични жилището.

Подобна процедура става все по-широко публикувана в Китай, защото строителният бизнес е в сериозна дупка. China Evergrande Group дава отстъпка от 11 до цели 26%, в случай че си чиновник на компанията или предходен клиент. Нещо повече, вложителите към този момент са склонни да одобряват единствено 5% първична вноска на фона на 30% депозит, желан от локалните управи. Подаръци под формата на коли, специфични ваканционни пътувания или директни отстъпки се оферират в целия бранш. Кредитите стартират да се свиват, хората лимитират рисковите вложения в огромни жилища, а това свидетелства, че финансовият растеж в страната стартира да понижава.

Търсенето на коли също се забавя. През предходната година в Китай бяха продадени 28,8 млн. автомобила, което бе растеж от единствено 3% по отношение на 2016 година, най-малкият през последните няколко години. Прогнозите са през 2018 година той да е още по-малък.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР