Най-големите загуби претърпя градския транспорт и Центъра за градска мобилност.

...
Най-големите загуби претърпя градския транспорт и Центъра за градска мобилност.
Коментари Харесай

Фандъкова: Предпочитам да не ремонтираме улици, но да има места за децата в градините

Най-големите загуби претърпя градския превоз и Центъра за градска подвижност. 24 милиона лв. са загубите единствено в този бранш. Тези средства са от неналичията на транспортни документи, билети и платените зони. Това съобщи в утринния блок на БТВ столичният кмет Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска.

"Ще имаме още една актуализация на бюджета на Столична община, точно с цел да покрием загубите на градския превоз и ЦГМ ", сподели още кметът.

Йорданка Фандъкова показа визията за София, чака консенсус

"Между 60-65% от хората се върнаха към наземния превоз. Наполовина са хората, които употребяват метрото в този момент, спрямо месеца преди пандемията ", разкри Фандъкова.

Кметът на София разкри, че ще разисква разширение на зелената зона в столични квартали.

"Най-важното е да се строят детски градини. Над 100 нови детски градини са издигнати до момента. Увеличихме местата с 16 000. Основният проблем е с дребните деца. Над 1500 места ще бъдат оповестени в детските градини през август ", разяснява Фандъкова казусът с местата в детските градини в столицата.

Родители в София стачкуваха поради класирането в детски ясли и градини

"Очакваме през днешния ден Министерски съвет да ни отпусне 15 млн. лева за строителството на новите детски градини. Имаме опция да строим стремително детски градини. Предпочитам да не ремонтираме дадена улица, само че да има места за децата в градините ", разкри столичният кмет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР