Най-големите врагове на масонството са тоталитарните общества – така е,

...
Най-големите врагове на масонството са тоталитарните общества – така е,
Коментари Харесай

Проф. Валери Стефанов: Най-големият враг на масонството са тоталитарните общества

Най-големите врагове на масонството са тоталитарните общества – по този начин е, тъй като те в действителност са врагове на свободата. Първата работа на тези режими е да се саморазправят с масонството. Това съобщи по време на Първата пролетна интернационална братска среща „ Крилете на свободата – Стара Загора 2018 “ проф. Валери Стефанов. По време на форума той показа книгата „ Свободата и масонството “, в която са включени негови публикации по тематиката, както и на Видослав Стеванович, Владимир Янкович, Бариш Ерман. Двуезичното издание (на български и на британски, б.р.) съдържа и отчети от теоретична конференция, отдадена на 140-та годишнина от Освобождението на България. Конференцията бе проведена от съдружие „ Розата на Тракия “ в районния исторически музей в Стара Загора и събра хора, ангажирани с тематиката, от Сърбия, Турция, Румъния и Русия.
 dav  30743166_10213893592925500_2424013558279831552_n  dav
Преди форума бе открита галерия в локалната изложба, в която 26 наши и непознати създатели показаха 66 свои творби, отдадени на масонската символика. „ Целта на полемиката е да се направи мост сред масонството и гражданската общественост “, сподели пред „ Труд “ ръководителят на съдружие „ Розата на Тракия “ Любчо Иванов. „ Руските болшевики се саморазправят с масонството, италианските фашисти, немските нацисти се саморазправят с масонството “, даде образец с най-големите исторически гонения против свободните зидари проф. Валери Стефанов. По време на своята лекция той напомни, че в България и на Балканите също има доста образци за гонения и забрани на масонството.

“Свободата има единствено едно име, а зависимостите – хиляди имена, замислете се върху това “, уточни проф. Валери Стефанов в отговор на въпрос по време на конференцията. По време на форума се състоя и благотворителна акция, средствата бяха дарени на деца-таланти от Национално учебно заведение за музикални и театрални изкуства „ Христина Морфова “ в Стара Загора.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР