Най-големите цигарени компании в света, които доскоро бяха най-мощните спонсори

...
Най-големите цигарени компании в света, които доскоро бяха най-мощните спонсори
Коментари Харесай

Как регулаторите застанаха между Formula 1 и цигарените пари

Най-големите цигарени компании в света, които до неотдавна бяха най-мощните спонсори на тимовете от Formula 1, се пробват да промотират своите " артикули на бъдещето " - електронните цигари – през към този момент потвърдения канал. Вместо да доближи до триумф обаче, натискът от страна на регулаторите по света може да се окаже непредвиден проблем във връзка с едно от огромните спонсорски съглашения в корпоративния свят, написа Financial Times.

В продължение на десетилетия марките на цигари бяха и върху колите, и върху оборудването на най-големите състезатели в историята на спорта от Джеймс Хънт до Михаел Шумахер. В главата на съвсем всички почитатели и даже незапознати надълбоко със спорта е запечатано да вземем за пример аленото Ferrari на Шумахер с белия надпис Marlboro върху него. Тази процедура завърши през 2006 година, когато FIA гласоподава да се забрани спонсорирането от страна на тютюневите компании.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Главоболията за BAT, PMI, McLaren и Ferrari

Сега цигарените компании желаят да преминат от обичайни цигари към електронни, само че срещат проблеми пред регулаторите по света. В същото време, British American Tobacco подписа голяма договорка с McLaren, с цел да промотира по добре утъпкания канал точно електронните цигари. Рекламата на електронни цигари заобикаля наредбата на FIA, само че се сблъсква с различен проблем – по време на надпревари в страни като Австралия, Канада и Франция тимовете трябваше да смъкват маркетинговите лога на електронни цигари от колите си.

Сделката е на стойност към 20 млн. паунда на година за McLaren, само че е доста допустимо нейното реализиране в бъдеще да се окаже невероятно. Това ще се отрази освен на екипа на McLaren във Formula 1, само че и на другите спортни коли на компанията. BAT да вземем за пример желае да промотира марката си електронни цигари " Vuse " по време на надпреварите Indycar, които са необятно известни в Съединени американски щати.

Друга сходна договорка е сред Philip Morris International и Ferrari, чиято стойност обаче не е обществено оповестена. Това е поредна връзка сред цигарената компания и производителя на коли и неговите тимове, която през годините става все по-дълбока. През 2018 година да вземем за пример, след гибелта на Серджо Маркионе, някогашният президент на Philip Morris International Луи Камилиери стана изпълнителен шеф на Ferrari.

За момента не е ясно какво тъкмо ще се случи със покупко-продажбите и какви ще са бъдещите връзки сред фирмите, тъй като е неразбираемо и бъдещото отношение на регулаторите към електронните цигари.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР