Най-големите цифрови валути отчетоха рязък спад след масови разпродажби, но

...
Най-големите цифрови валути отчетоха рязък спад след масови разпродажби, но
Коментари Харесай

Водени от Bitcoin и Ethereum, криптовалутите полетяха надолу

Най-големите цифрови валути регистрираха внезапен спад след всеобщи разпродажби, само че спадът на Bitcoin, Ethereum и Litecoin не беше толкоз огромен, колкото този при останалите криптовалути.

Най-големите валути по пазарна стойност претърпяха двуцифрени загуби през последните 24 часа. Ripple се срина с 26%, Bitcoin cash - с 24%, Iota с 27%, а Monero с 22%.

Цените доста от криптовалутите се намалиха на половина. В същото време Bitcoin поевтиня с 17%, а Ethereum и Litecoin с по 19%, съгласно данните на CoinMarketCap.

Спадът значително се дължеше на спекулациите, че регулаторите в Азия ще подхващат строги ограничения по отношение на цифровите валути. В началото на седмицата Bloomberg заяви, че Китай възнамерява да блокира достъпа до локални и задгранични криптоборси, които разрешават централизирана търговия.

Високопоставен китайски централен банкер съобщи пред Reuters, че управляващите би трябвало да забранят централизираната търговия с виртуални валути, като ограничаването да е в действие и за физически лица и компании, които дават сходни услуги.

Миналата седмица Южна Корея заяви, че приготвя законопроект, който да забрани търговията с криптовалути посредством криптоборсите.

" Цялата пазарна капитализация на криптовалутите бе подложена на ликвидация след мненията на вицепрезидента на китайската централна банка. Това в допълнение ускорява отрицателните настроения от Южна Корея, съгласно които по-строгите ограничения за надзор на криптовалутите към момента са вероятни ", съобщи пред CNBC Фернандо Мартинес, началник в компанията за търговия със първични материали и цифрови активи Octagon Strategy.

Във вторник следобяд, Bitcoin за малко падна под 10 000 $ на Coinbase, откакто за първи път мина тази психическа граница в края на ноември. През декември най-голямата криптовалута съумя да доближи 19 800 $. Но макар спада през последните седмици Bitcoin остава с повече от 1100% по-скъп за последните 12 месеца, съгласно Coinbase. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР