Най-големите световни фармацевтични компании преди три години са отхвърлили предложение

...
Най-големите световни фармацевтични компании преди три години са отхвърлили предложение
Коментари Харесай

Как преди 3 години е пропуснат шансът за ваксина срещу патогени като коронавируса

Най-големите международни фармацевтични компании преди три години са отхвърлили предложение на Европейския съюз за незабавно създаване и одобрение на ваксини против патогени като ковид, което би разрешило те да бъдат подготвени преди възможна зараза, разкрива английският " Гардиън ".

Планът е бил препоръчан от представители на Европейската комисия в " Инициативата за лекарствени нововъведения " (ИЛИ) - конструкция за публично-частно партньорство, която има за цел да поддържа новаторски проучвания в Европа, само че е бил отритнат от представителите на фармацевтичната промишленост в борда на организацията.

Разкритията се съдържат в отчет, оповестен от " Наблюдател на корпоративна Европа " (НКЕ) основан в Брюксел проучвателен център, който изследва решенията на ИЛИ и разполага с бюджет от 5 милиарда евро, набирани посредством финансиране от Европейски Съюз и дарения от частни и други организации.

В управителния съвет на ИЛИ влизат представители на Европейската комисия и на Европейската федерация на фармацевтичните промишлености (ЕФФИ), включваща някои от най-големите компании в бранша, като " ГлаксоСмитКлайн ", " Новартис ", " Пфайзър ", " Лили " и " Джонсън и Джонсън ".

" Гардиън " напомня, че световната неопитност за пандемията от ковид през последните седмици докара до обвинявания, че фармацевтичната промишленост не е съумяла да даде приоритет на лекуването на инфекциозните заболявания, тъй като те носят по-малко облаги от медикаментите за хроничните медицински положения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР