Най-големите световни банки направиха валутните си прогнози година като очакват

...
Най-големите световни банки направиха валутните си прогнози година като очакват
Коментари Харесай

Прогноза: Спестявайте в евро, доларът пада

Най-големите международни банки направиха валутните си прогнози година като чакат рухване на $, заяви Блумбърг. Според кредитните институции отслабването на $ ще е с 3 % по отношение на еврото за второто полугодие на 2020.По Коледа 1 евро ще се разменя за 1,10 -1,16 $.

Основната причина за упования спад е внезапното му повишаване през март при започване на икономическата рецесия. Според швейцарския холдинг UBS Group AG на фона на снемане на ограниченията и връщането на деловата интензивност, доларът губи от мощта си.

Засилване на еврото се чака поради огромния проект на Еврокомисията за възобновяване на стопанските системи в размер на 750 милиорда евро. По думите на американската корпорация State Street, решителните дейности на Европейската централна банка свидетелстват, че страните от еврозоната имат способността качествено да реагират на рецесията. Сред европейските страни обаче още има различия по тематиката, тормозят се банкерите и напомнят, че Австрия, Дания, Нидерландия и Швеция се оповестиха против грантовете за най-пострадалите страни от пандемията. Тези несъгласия не дават опция за бърз растеж на европейската валута.

По данни на Световната банка, стопанската система на планетата ще се редуцира с 5,2 %, което е най-сериозното понижение след Втората международна война. Негативният сюжет пък планува редуциране с цели 8 %.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР