Най-големите пивоварни компании в света може да изпаднат в криза

...
Най-големите пивоварни компании в света може да изпаднат в криза
Коментари Харесай

Европейците пестят от бира, пивоварите очакват нови загуби

Най-големите пивоварни компании в света може да изпаднат в рецесия и да понесат загуби заради понижаване на покупателната дарба на жителите на европейските страни. Водещи производители, в това число холандският тръст Heineken, белгийският Anheuser-Busch InBev и други, са изложени на риск да бъдат измежду пострадалите, оповестява Bloomberg.

Желанието за икономисване на разноски се дължи на " мудното " възобновяване на европейските стопански системи след пандемията от ковид и миналогодишната енергийна рецесия. На този декор облагата на един от най-големите производители на питиета в района - италианската компания Davide Campari - към този момент не доближава плануваните от специалисти индикатори, към 360 млн. евро при предстоящи 365 млн. Спадът в приходите на колосите в пивоварната промишленост може да се случи макар обичайния скок на продажбите на алкохолни питиета през горещия летен сезон, считат анализатори. Това ще се дължи, наред с други фактори, на продължаващата висока инфлация в Европа в средносрочен проект, което в последна сметка може да докара до още по-високи индустриални разноски. Вече някои компании обмислят опцията да понижат производството на първокласни бири, с цел да компенсират възходящите разноски. Друга опция е да се усилят продажните цени на продуктите, само че това може да форсира темпа на спад на продажбите.

По-рано станаха ясни спомагателни проблеми за немските пивовари заради рисковите горещини в Европа. На фона на извънредно високите температури, цената на стъклените бирени бутилки в Германия се усили със 140 %, което доста усили индустриалната цена. В резултат на това локалните пивовари се сблъскаха с понижаване на индустриалните размери и компликации при осъществяване на поръчките.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР