Най-големите китайски платформи за електронна търговия спряха продажбата на стоките

...
Най-големите китайски платформи за електронна търговия спряха продажбата на стоките
Коментари Харесай

Защо в Китай спряха продажбите на Dolce & Gabbana

Най-големите китайски платформи за електронна търговия стопираха продажбата на стоките от известната италианска марка Dolce & Gabbana.

Компанията се оказа в центъра на скандал, поради рекламата си за фешън шоу в Шанхай. Във видеоисторията китайският модел яде италиански ястия с пръчици: пица, спагети и каноли, а зад кулисите мъжкият глас дава препоръки по какъв начин да се оправим с сложната задача, които могат да се поясняват с двусмислено значение.

Видеоклипът предизвика остра рецензия към Dolce & Gabbana, компанията беше упрекната в расизъм и сексизъм, а шоуто трябваше да бъде анулирано.

Сега търсенето по име на марката на платформите Taobao, Tmall и JD дава известието " нищо не се открива ".

Също по този начин редица известни китайски шоу звезди и предприемачи оповестиха негативното си отношение към известната марка. Много китайски известни персони и организации за модели, които трябваше да работят по шоуто в Шанхай, отхвърлиха да вземат участие.

Ситуацията се утежни от мненията за видеоклиповете в Instagram с обиди към Китай и китайците, като се твърди, че те са от името на съоснователя на компанията Стефано Габана. По-късно компанията заяви, че профилът му е заличен, а Модната къща се извини за публикуването и стартира вътрешно следствие.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР