Най-големите канадски банки потвърдиха официално, че са се включили в

...
Най-големите канадски банки потвърдиха официално, че са се включили в
Коментари Харесай

Канадският банков елит бойкотира Фейсбук

Най-големите канадски банки потвърдиха публично, че са се присъединили в разрастващия се протест против "Фейсбук ", стартират от американски групи за цивилен права. Те желаят от най-голямата обществена медийна мрежа в света да блокира речта на омразата. Повече от 400 компании към този момент са изтеглили рекламите си от "Фейсбук " в отговор на акцията "Спрете омразата за облаги ", тръгнала след гибелта на чернокожия Джордж Флойд, задушен от служител на реда по време на ареста му в Минеаполис на 25 май.

Канадските кредитори Royal Bank of Canada, Toronto-Dominion Bank, Bank of Nova Scotia, Bank of Montreal, National Bank of Canada и Canadian Imperial Bank of Commerce оповестиха, че краткотрайно стопират да популяризират на платформите на "Фейсбук " през юли. Най-голямата федерация от кредитни съюзи в Канада - Desjardins Group - пък осведоми на уеб страницата си на 2 юли, че един месец няма да пуска реклами във "Фейсбук " и в "Инстаграм " и "прекъсва всевъзможни изключителни обстановки, при които би трябвало да се свързва с членовете или с клиентите си ".

"Фейсбук " е откликнал на инспекциите за спазване на гражданските права и е забранил достъпа на 250 организации на бели расисти до "Фейсбук " и "Инстаграм ", оповестява представител на компанията. Мениджърите й към този момент са създали съществени вложения в изкуствен интелект, който открива съвсем 90% от всички прояви на неприязън даже преди потребителите да оповестят за тях.

Bank of Montreal разгласи, че продължава разговора с "Фейсбук " за измененията, които обществената мрежа може да направи на платформите си, с цел да понижи разпространяването на деянията на злост. Royal Вank of Canada пък счита, че един от методите да помогне на клиентите и на общностите е да се опълчи на "дезинформацията и на омразата, които оказват помощ на систематичния расизъм да се популяризира още повече ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР